Wednesday, July 25, 2018

Γιάννης Μαγκριώτης: Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΡΗΞΗ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΛΟΓΙΑΣ


Το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών στη χώρα μας είναι ολοκληρωμένο από πολλά χρόνια και πήρε την τελική μορφή του το 2010.
Στη χώρα μας όμως, τόσο πριν όσο και μετά, αντί στη βάση της ενιαίας και δίκαιης αντιμετώπισης να τηρούνται σταθεροί οι κανόνες, προστίθενται και αφαιρούνται μέτρα, ανάλογα με την πολιτική και επικοινωνιακή πίεση που δέχεται η εκάστοτε κυβέρνηση, λες και οι ζωές των ανθρώπων και οι ανάγκες τους είναι μετοχές τριτοκοσμικού χρηματιστηρίου.


Η σημερινή ξεπέρασε σε εξαγγελίες και εκείνη του 2007 μετά τις τραγικές πυρκαγιές σε Ηλεία και Αχαΐα.
Θυμίζω ότι λίγο μετά εκείνη η κυβέρνηση προκήρυξε εκλογές και τις κέρδισε, για να ακολουθήσει η διετία της δημοσιονομικής καταστροφής.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κατανοώντας το μέγεθος της τραγωδίας αλλά και των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων, της τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της δημόσιας διοίκησης και μεγάλου μέρους της κοινωνίας, θα πρέπει να σταματήσουν την κοντόθωρη και ψηφοθηρική πρακτική.
Αυτή η πρακτική οδηγεί στην επανάληψη και με πιο οδυνηρό τρόπο των τραγωδιών.
Δυστυχώς, στις κυβερνητικές ανακοινώσεις και όχι μόνο δεν είδα καμία αναφορά για την επανάκτηση της νομιμότητας στις πληγείσες περιοχές, ούτε φυσικά σχέδια και παρεμβάσεις που αφορούν τον δημόσιο χώρο και το φυσικό περιβάλλον.
Η λογική των εξαγγελιών δεν θυμίζει ούτε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των κατόχων αυτοκινήτων για την αποζημίωση ατυχήματος.
Είμαστε τραγικοί και αμετανόητοι.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.