Friday, August 9, 2019

Συνάντηση του Βουλευτή Σερρών Λευτέρη Αβραμάκη με την Ευρωβουλευτή της Μ Βρετανίας του Εργατικού Κόμματος, Julie Ward


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, συναντήθηκε με την βρετανίδα Ευρωβουλευτή του Εργατικού Κόμματος και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωβουλής, Julie Ward.
Στη συζήτηση που είχαν ο Λευτέρης Αβραμάκης τόνισε την μεγάλη αξία που έχει για την χώρα μας αλλά και την Ευρώπη η περιοχή της Αμφίπολης και η πρόσφατη αποκάλυψη του τύμβου Καστά. Τόνισε ότι η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να ενισχύσει την αρχαιολογική έρευνα στο Νομό Σερρών και να βοηθήσει στην ανάδειξη των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής. Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι η Julie Ward εκλέγεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας με την μακρά παράδοση αγροτικών συνεταιρισμών και εργατικών σωματείων, οι δύο πολιτικοί είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τις δυνατότητες επικοινωνίας και συνεργασίας που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν απευθείας μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων και των συνεταιρισμών των αγροτών των Σερρών με τα αντίστοιχα σωματεία και συνεταιρισμούς της εκλογικής της περιφέρειας.

Από την συζήτηση δεν έλειπαν και οι αναφορές στην Λίμνη Κερκίνη και την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής για την περαιτέρω προστασία και ανάδειξη του σημαντικού αυτού υγροβιότοπου της χώρας, καθώς και για το σπήλαιο Αλιστράτης στο Δήμο Νέας Ζίχνης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες στην Ελλάδα. 
Οι δύο Βουλευτές συμφώνησαν να είναι σε επικοινωνία και να εξετάσουν κάθε δυνατότητα συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, τόνισε:
«Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να γνωρίσω τη Julie Ward και να συνομιλήσω μαζί της. Στη συζήτηση που είχαμε είχα την ευκαιρία να τονίσω ότι περιοχές όπως ο Νομός Σερρών βρίσκονται στη σκιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Σήμερα λειτουργεί σαν να μην προέρχεται από την ευρωπαϊκή κοινωνία, παίρνει αποφάσεις ερήμην και ενάντια στα κοινωνικά συμφέροντα. Η επικράτηση των συντηρητικών πολιτικών στην ΕΕ τροφοδοτούν τον ευρωσκεπτικισμό και ακόμα χειρότερα την ακροδεξιά, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε μια περιδίνηση, η κοινωνία της είναι διχασμένη ακριβώς γιατί οι φιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες έπληξαν την  ζωή και τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών λαών».   

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.