Tuesday, May 12, 2020

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΣΕΡΡΩΝ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Μεγάλη απήχηση είχε η επιτυχημένη εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ στον κόσμο που είχε κάποιον δικό του στο ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ την ΕΠΟΝ ή ακόμη πιο παλιά στο κίνημα των γαλαριωτών πριν από το 1936 αλλά και των εκτελεσμένων της περιόδου 1946 – 1949 αγωνιστών του ΔΣΕ. Μας εκφράζουν τη συγκίνησή τους για τον τόπο της Αγίας Βαρβάρας που για πρώτη φορά αναδεικνύεται ιστορικά και μας προτρέπουν να συνεχίσουμε ακούραστα την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας, των δικών τους ανθρώπων , για την καθολική αντίσταση του λαού μας κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ.

Πολύ σωστά, μας λένε, ότι επιλέξαμε την επέτειο της αντιφασιστικής Νίκης των λαών για να αναδείξουμε το μεγαλείο όλου αυτού του αγώνα του λαού μας και την προβολή του. 
 Στόχος μας ήταν να μην επιτρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας. Πχ Στις 9 του Μάη είτε το θέλουμε είτε όχι η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κυμάτιζε στο Ράιχσταγκ από τις 30 Απρίλη ήδη. Αυτό δεν χωνεύεται εύκολα από κάποιους. Χρόνια τώρα στην ΕΕ την 9η του Μάη τη μετέτρεψαν σε μέρα της Ευρώπης. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να χάσουν οι λαοί τα ίχνη της ιστορίας τους. Αυτό όσο και να παιδευτούν δεν πρόκειται να το πετύχουν. Οι λαοί τότε επέλεξαν το δρόμο της αντίστασης κα της σύγκρουσης με το φασιστικό τέρας οι λαοί θα συνεχίσουν μέχρι να εξοντώσουν όχι μόνο τα γέννημα αυτό αλλά και τη μήτρα που το γεννάει. Τον καπιταλισμό. 
Στην προσπάθεια αυτής της παραχάραξης είναι και η προσπάθεια να εξισώσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό. Και για εκείνη την εποχή τη Σοβιετική Ένωση. Τόνους μελάνης χύνουν για να πουν ότι είχαν και μυστική συνεργασία με τη συμφωνία Μολότοφ – Ριμπερντροπ. (Αύγουστος 1939). Και δεν λένε τι ακριβώς ήταν αυτή. Μια συμφωνία μη επίθεσης μεταξύ των δύο χωρών.  Αφήνουν να εννοηθεί ότι ήταν συμφωνία φιλίας. Καμία σχέση. Η ΕΣΣΔ ήθελε να καλύψει τα νότα της γιατί η φασιστική Ιαπωνία ήδη είχε αρχίσει την επίθεση ανατολικά της. κι εδώ αρχίζουν την συνειδητή παραχάραξη. Γιατί δεν μπορεί να διαφημίζουν τη συμφωνία Μολότοφ Ρίμπερντροπ, με τόσο δύσκολο όνομα, και να μη αναφέρουν τη συνθήκη του Μονάχου που έκλεισαν η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, και η Ιταλία ακριβώς  ένα χρόνο πριν (Σεπτέμβρης του 1938). Τι προέβλεπε η συμφωνία του Μονάχου; 
Χωρίς ουσιαστικά να γίνει συζήτηση, αφού ήδη η κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας είχε προειδοποιηθεί με τελεσίγραφο της Μεγάλης Βρετανίας να δεχτεί τους όρους της Γερμανίας, δηλαδή την προσάρτηση στη Γερμανία εδαφών της με γερμανικό πληθυσμό (περιοχή των Σουδητών).
Αποτέλεσμα της Συμφωνίας του Μονάχου ήταν οι κυβερνήσεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, να επιβάλουν τους όρους της Γερμανίας στην Τσεχοσλοβακία και ουσιαστικά να συμφωνήσουν για την κατάληψη, από τη Γερμανία, της περιοχής των Σουδητών, υπολογίζοντας με τον τρόπο αυτό να ανοίξουν στη Γερμανία «το δρόμο προς Ανατολάς».
Οι ψευτοθριαμβολογίες των Αγγλογάλλων ιμπεριαλιστών, ότι με τη Συμφωνία «η παγκόσμια ειρήνη είχε εξασφαλιστεί για 50 χρόνια τουλάχιστον», αποδείχτηκαν πολύ γρήγορα κενό γράμμα. Στην πραγματικότητα, η αιχμή της Συμφωνίας του Μονάχου στρεφόταν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Η Συμφωνία όχι μόνο δεν απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός νέου Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά τον έφερνε ακόμα πιο κοντά.
Εμάς, σαν ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ μας δίνει κουράγιο αυτή η ανταπόκριση του κόσμου και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε ακόμη πιο ενεργά, πιο δυναμικά να προβάλουμε και άλλα σημεία της ιστορίας μας και άλλα γεγονότα και άλλους τόπους. Αυτό είναι χρέος μας να το κάνουμε απέναντι σε όλους αυτούς του αλύγιστους που δεν δίστασαν ούτε στιγμή ούτε μπροστά στα έκτακτα στρατοδικεία ούτε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Καμιά παραχάραξη δεν θα τους σβήσει, καμιά λήθη δεν θα τους σκεπάσει.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.