Thursday, May 28, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: Για το Υπουργείο Πολιτισμού ο Νομός Σερρών «κείται μακράν»

Δήλωση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λευτέρη Αβραμάκη, για το Πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού με τον τίτλο "Όλη η Ελλάδα, ένας Πολιτισμός".

Η απαξίωση της κυβέρνησης της ΝΔ για το Νομό Σερρών ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά την γενικευμένη κατακραυγή για την απουσία κάθε μέτρου προστασίας και στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού, της δημιουργίας  και των καλλιτεχνών, ανακοίνωσε στις 25.05.2020 με επίσημη συνέντευξη τύπου το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα απουσιάζουν εντελώς 46 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, ενώ για μια ακόμη φορά, πλειοδοτεί η Αττική, όπου θα πραγματοποιηθούν σχεδόν τα 2/3 των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η προκλητική απουσία του Νομού Σερρών και της μισής Ελλάδας σε συνδυασμό με τον βαρύγδουπο τίτλο «όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»,  αποδεικνύει δυστυχώς την κακή σχέση της κυβέρνησης με τους χάρτες της χώρας. Το Πρόγραμμα που ανακοινώθηκε με τον τίτλο που επιλέχθηκε εξυπηρετεί μόνο  την επικοινωνιακή αναστροφή του κακού κλίματος που προκάλεσε η αφωνία της κυβέρνησης για τον πολιτισμό και μας προσβάλει συνολικά και ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις. Με το «Πρόγραμμα όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που στην ουσία είναι «Πρόγραμμα λιγότερο από τη μισή Ελλάδα και κυρίως Αττική, ένας πολιτισμός», η κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα συνολικά για την χώρα και τον ελληνικό λαό και επιλέγει να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες μόνο Περιφέρειες και κυρίως στην Αττική. Ακόμα και μεγάλες περιφερειακές ενότητες που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό του Υπουργείου, δυστυχώς  θα φιλοξενήσουν μόνο 1 ή 2 εκδηλώσεις. Χωρίς δημόσια πρόσκληση, χωρίς να έχουν ενημερωθεί για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι Δήμοι όλης της χώρας, χωρίς να είναι σαφές το κόστος και από που θα πληρωθούν αυτές οι εκδηλώσεις, χωρίς καμία διαφάνεια, η κυβέρνηση προχωρά ένα κατ΄ ευφημισμό πανελλήνιο πρόγραμμα πολιτισμού. Είναι προφανές ότι για τη ΝΔ και το Υπουργείο Πολιτισμού ο Νομός Σερρών «κείται μακράν»…

*Επισυνάπτεται το excel της «ντροπής» του Υπουργείου Πολιτισμού με όλες τις εκδηλώσεις που θα χρηματοδοτήσει από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Αϋγουστο.



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.