Tuesday, May 19, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί σε λουκέτο τα γυμναστήρια και σε οικονομικό αδιέξοδο τους επαγγελματίες του χώρου»

Δήλωση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις γυμναστηρίων και οι εργαζόμενοι σε αυτά. 



Δικαιολογημένη είναι η αγανάκτηση και η απογοήτευση του Συνδέσμου Γυμναστηριούχων Νομού Σερρών (ΣΥ.ΓΥ.ΣΕ) αλλά και όλων των επιχειρήσεων γυμναστηρίων στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση δεν έχει ενδιαφερθεί καθόλου για έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Η αρμόδια επιστημονική επιτροπή έχει επεξεργαστεί υγειονομικά πρωτόκολλα επαναλειτουργίας κλάδων με πολύ μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στη χώρα, δεν έχει όμως ασχοληθεί όπως φαίνεται καθόλου με τον κλάδο των γυμναστηρίων. Αποκορύφωμα της απρόσεκτης προσέγγισης κυβερνητικών στελεχών στο ζήτημα της επανεκκίνησης της οικονομίας είναι το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, χωρίς να γνωρίζει χαρακτηρίζει τα γυμναστήρια υγειονομικές βόμβες, την ίδια στιγμή ανακοινώνεται η επαναλειτουργία συναφών επαγγελματικών δραστηριοτήτων όπως είναι οι σχολές χορού. Μια σοβαρή κυβέρνηση θα μπορούσε να επεξεργαστεί όρους και κανονισμούς για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων επιτρέποντας για παράδειγμα τη λειτουργία τους για personal training αρχικά, θα μπορούσε να θέσει όρους τήρησης αποστάσεων μεταξύ των πελατών των γυμναστηρίων, συνολικό αριθμό ατόμων που θα μπορούσαν να είναι ταυτόχρονα στο γυμναστήριο. Θα μπορούσε να εφαρμόσει ένα πιο αυστηρό πρωτόκολλο εάν όντως θεωρεί ότι εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους από την επανεκκίνηση για παράδειγμα αθλητικών διοργανώσεων που χαρακτηρίζονται από σωματική επαφή. Σε κάθε περίπτωση, μετά και τις σημερινές δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης η κυβέρνηση καταδικάζει τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα σε περιοχές όπως οι Σέρρες, σε σχεδόν εξάμηνη αναστολή δραστηριότητας, αφού είναι γνωστό ότι στη δική μας πόλη τουλάχιστον τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η κίνηση στα γυμναστήρια της πόλης είναι περιορισμένη. Κατά τη γνώμη μου, η κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κλάδο με σοβαρότητα. Δυστυχώς, ο σχεδιασμός της καταδικάζει τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους πολλούς εργαζόμενους στον κλάδο σε οικονομική απραξία οι συνέπειες της οποίας δεν καλύπτονται με την πενιχρή έκτακτη οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται, ιδίως για εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν πέραν όλων των άλλων να εξυπηρετήσουν και δανειακές υποχρεώσεις.  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.