Monday, May 25, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι για το κολυμβητήριο Σερρών »

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και του  Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του Δημάρχου Σερρών, να οικειοποιηθούν κατά τρόπο απόλυτο την δρομολόγηση ολοκλήρωσης του νέου κλειστού κολυμβητηρίου στην πόλη των Σερρών, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:


«Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός ότι η κατασκευή του νέου κλειστού κολυμβητηρίου στην πόλη των Σερρών πρόκειται να ολοκληρωθεί. Δεδομένου ότι ορισμένοι σκόπιμα παραλείπουν στοιχεία από το ιστορικό αυτού του αναγκαίου έργου για την τοπική κοινωνία, αξίζει να θυμηθούμε ότι από το 2004 έως το 2016, δώδεκα ολόκληρα χρόνια, καμία κυβέρνηση δεν μερίμνησε ώστε να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα και να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση του έργου. Επί Δημαρχίας του κυρίου Αγγελίδη, τέθηκε το ζήτημα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριο Βασιλειάδη. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντικειμενικά δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, μερίμνησε και κατόρθωσε να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση που ζητήθηκε από τον Δήμο Σερραίων, εντάσσοντας το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεσμεύοντας 5.580.000 € γι αυτό το σκοπό (Αρ. Πρωτ. 63949/18.06.2019 Αρ, Απόφ. 991). Η συμβολή της νέας δημοτικής αρχής και  του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών είναι η χρηματοδότηση της επικαιροποίησης της μελέτης με το ποσό των 950.000 €. Η ουσία όμως είναι ότι το νέο κολυμβητήριο Σερρών βγήκε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και απέκτησε και πάλι σάρκα και οστά χάρη στις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου και βέβαια χάρη στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετώπισε ισότιμα το σύνολο των περιοχών της χώρας. Το να ισχυρίζονται κάποιοι σήμερα, επίσημα ή ανεπίσημα, ότι αποκλειστικά με δικές τους ενέργειες ξεκόλλησε ένα έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, είναι τουλάχιστον απρεπές και προσβάλλει την λογική συνολικά της τοπικής κοινωνίας. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τόσο την προηγούμενη δημοτική αρχή που ξεκίνησε από το μηδέν τις προσπάθειες, τη σημερινή δημοτική αρχή που συνέχισε αυτές τις προσπάθειες, την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που εξασφάλισε 5.580.000 € για αυτό το έργο και τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που εξασφάλισε τα υπόλοιπα 950.000€. Οφείλουμε να πιστώσουμε αναλογικά σε όλους όσους προσπάθησαν αυτή την επιτυχία και να είμαστε σε επαγρύπνηση όλοι ώστε να μην βιώσουμε νέες, αδικαιολόγητες και μακροχρόνιες καθυστερήσεις, όπως αυτές που βιώσαμε τουλάχιστον την περίοδο 2004 – 2010, όταν και σπαταλήθηκαν απίστευτα ποσά δημόσιου χρήματος προκαλώντας την χρεοκοπία της χώρας και την είσοδο στα Μνημόνια αλλά δεν μπόρεσαν να βρεθούν ποτέ τα αναγκαία χρήματα για αυτό το έργο. Οφείλω προσωπικά τέλος να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βασιλειάδη, τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Γιαννακίδη, τον πρώην Δήμαρχο Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη, την πρώην Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή και ιδιαίτερα τον κύριο Μπουτίνο Αναστάσιο, διότι χωρίς τη δική τους προσωπική συμβολή και τις δικές τους επίπονες προσπάθειες καμία πρόοδος δεν θα είχε επιτευχθεί για αυτό το πολύ αναγκαίο έργο για το Νομό Σερρών».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.