Tuesday, May 26, 2020

Σοφία Σακοράφα: Τα εθνικά θέματα δεν αντιμετωπίζονται a la carte

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

«Τα εθνικά θέματα δεν  αντιμετωπίζονται a la carte. Αν δεν υπάρχει υπεύθυνη, έγκυρη και έγκαιρη, κυρίως, ενημέρωση, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να απαιτεί, και σίγουρα να μην περιμένει, από το κόμμα μας άκριτη και  χωρίς προϋποθέσεις υποστήριξη».
Ενημερώθηκαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων από  τους Υπουργούς  κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και κ. Νικόλαο  Δένδια  στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  Η  Ή Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  Σοφία Σακοράφα, Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών- ΜέΡΑ25, διαβεβαίωσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ότι το ΜέΡΑ25 δεν αμφισβητεί το αξιόμαχο και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων .

Η κ. Σακοράφα  έθεσε  ερωτήματα στον υπουργό Εξωτερικών: που αφορούσαν στη ρηματική διακοίνωση, στην ακριβή περιγραφή των γεγονότων και επέμεινε για ποιο λόγο δεν έγινε άμεσα ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, ώστε να μη δημιουργηθεί παραφιλολογία.
Κλείνοντας η κ. Σακοράφα δήλωσε:  « Περιττεύει να  επαναλάβω  το ότι  και εγώ, αλλά  και το κόμμα μου  είμαστε  απολύτως  απογοητευμένοι, αλλά και την ίδια στιγμή και προβληματισμένοι , από το επίπεδο και την ποιότητα της ενημέρωσης. Ο κ.  Υπουργός ομολόγησε  ότι ανυπόστατα, όπως υποστήριξε, δημοσιεύματα αναπαράχθηκαν άκριτα  από κόμματα. Επανέλαβε  και σήμερα ότι το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλοτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα . Συμφωνούμε απόλυτα αρκεί να μη γίνεται και εργαλείο μικροκομματικής  εκμετάλλευσης  από  πλευράς της Κυβέρνησης. Δυστυχώς  όταν αυτό θα  συμβαίνει οι αντιδράσεις  δεν θα βαρύνουν κατ΄ ανάγκη  τα  κόμματα. Θα πρέπει να  αναλάβετε τις ευθύνες σας, ώστε στο μέλλον να μην έχουμε ανάλογα φαινόμενα . Τα εθνικά θέματα δεν  αντιμετωπίζονται a la carte. Αν δεν υπάρχει υπεύθυνη, έγκυρη και έγκαιρη, κυρίως, ενημέρωση, η Κυβέρνηση δεν μπορεί να απαιτεί, και σίγουρα να μην περιμένει, από το κόμμα μας άκριτη και  χωρίς προϋποθέσεις υποστήριξη» .

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.