Wednesday, May 27, 2020

Ομιλία του Λευτέρη Αβραμάκη στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και  Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την έγκριση δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, τόνισε:
«Όπως ενημέρωσαν οι φορείς εργαζομένων και εργοδοτών που κλήθηκαν να τοποθετηθούν στη Βουλή, η κατάσταση στην πραγματική οικονομία είναι δραματική. Η κυβέρνηση, επέδειξε ατολμία, οι παρεμβάσεις της είναι αποσπασματικές, απέτυχε να προστατέψει τα εισοδήματα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν έγινε χρήση του υπερόπλου των 37 δις ευρώ που άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστάσεων,  αλλά αντίθετα επιλέχτηκαν ημίμετρα που αποδεικνύονται ανεπαρκή. Πρακτικά δεν έχουν προστατευτεί ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι επιχειρήσεις, η οικονομία απειλείται με μεγάλη ύφεση, η ελληνική οικογένεια που σήκωσε το μεγάλο οικονομικό βάρος της εξόδου από τα Μνημόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη μείωση εισοδημάτων. Η κυβέρνηση όχι απλώς δεν εξετάζει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, που καταθέσαμε ένα πλήρες, κοστολογημένο και ρεαλιστικό σχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, αλλά φροντίζει ώστε αυτό το πρόγραμμα να μην εμφανίζεται πουθενά στα ΜΜΕ. Φοβάστε τη σύγκριση, φοβάστε τον πλουραλισμό, φοβάστε να μην αντιληφθεί η κοινή γνώμη ότι υπάρχουν λύσεις και άλλοι δρόμοι.  
Σε ότι αφορά την δημόσια υγεία, η κυβέρνηση διά στόματος πρωθυπουργού επιστρέφει στους δογματισμούς της, αφού επιμένει να προχωρήσει στις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στα νοσοκομεία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κατά την υγειονομική κρίση και παρά το γεγονός ότι παγκοσμίως παρατηρείται μια στροφή στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ισχυρών δημόσιων δομών υγείας».
Ειδική αναφορά έκανε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, στο Νοσοκομείο Σερρών και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, καλώντας τον παριστάμενο Υφυπουργό Υγείας να μεριμνήσει για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει κυρίως λόγω των κενών οργανικών θέσεων. 
«Έχετε αφήσει το Νοσοκομείο Σερρών χωρίς αναισθησιολόγους και με το 45% των οργανικών θέσεων ειδικών ιατρών κενές, όπως έχει καταγγείλει ο Πρόεδρος της ΕΝΙΝΣ, κ Παπαμιχάλης. Τα κενά αυτά δεν μπορούν να καλυφθούν με έκτακτο προσωπικό ούτε μπορεί η κοινωνία των Σερρών να αναμένει τις «προσωπικές παρεμβάσεις» του Περιφερειάρχη για να πραγματοποιηθούν χειρουργεία. Απαιτείται σχέδιο που θα καλύψει άμεσα τα οργανικά κενά στο Νοσοκομείο Σερρών σε βαθμό τέτοιο που να μπορεί να ανταποκριθεί συνολικά στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Η δήθεν αγωνία σας να ενισχύσετε το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι λόγια κενού περιεχομένου από τη στιγμή που μεγάλα Νοσοκομεία της επαρχίας αδυνατούν να ανταποκριθούν και να παρέχουν βασικές υπηρεσίες, όπως τα χειρουργεία. Οφείλετε τέλος να απαντήσετε εάν θα επιστρέψετε στην αποτυχημένη συνταγή των εργολάβων, όπως ακούγεται ότι προετοιμάζονται οι διοικήσεις των νοσοκομείων για τις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τους εργολάβους από τα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα να υπάρξουν καλύτερες υπηρεσίες, μικρότερο κόστος, καλύτεροι μισθοί και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Εσείς φέρεστε να θέλετε να επιστρέψετε στη λογική των εργολάβων που προκάλεσαν μεγάλο κόστος στα νοσοκομεία, δεν παρείχαν καλύτερες υπηρεσίες ενώ ορισμένες παραβίαζαν συστηματικά και την εργατική νομοθεσία. Απαιτούμε ουσιαστική ενδυνάμωση του ΕΣΥ, απόλυτη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, χωρίς ΣΔΙΤ και εργολάβους. »    
Ομιλία Λ. Αβραμάκη κοινή συνεδρίαση Επιτροπών Οικονομικών & Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής 26.5.20 https://youtu.be/GGW4GaqWZCo

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.