Friday, May 29, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι μονάδες εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων με τη μέθοδο TAVI στα δημόσια νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας»

Είκοσι δύο  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 6811/26.05.2020) με την οποία ζητούν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του Υφυπουργού Υγείας που ανέστειλε τη λειτουργία των μονάδων εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων με τη μέθοδο TAVI, στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου, Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ, τα μοναδικά δημόσια νοσοκομεία που εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη μέθοδο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η αιφνιδιαστική και μη αιτιολογημένη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εν μέσω πανδημίας, έχει ως συνέπεια να αναβληθούν δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία και άνθρωποι που έχουν ανάγκη τη συγκεκριμένη επέμβαση να χρειάζεται να μετακινηθούν είτε στα Γιάννενα και την Αθήνα ή να απευθυνθούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος της λήψης της ενδεδειγμένης ιατρικής υπηρεσίας. 
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:


«Δεν είναι κατανοητοί οι λόγοι που η κυβέρνηση αποφάσισε εν μέσω πανδημίας να αναστείλει τη λειτουργία των μονάδων εμφύτευσης αορτικών βαλβίδων με τη μέθοδο TAVI, από τα τρία δημόσια νοσοκομεία που καλύπτουν τις ανάγκες συνολικά των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας. Η αιφνιδιαστική μάλιστα και ταυτόχρονη αναστολή λειτουργίας αυτών των μονάδων εν μέσω πανδημίας προκάλεσε την ακύρωση των προγραμματισμένων επεμβάσεων με αποτέλεσμα πέραν όλων των άλλων να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία όλων αυτών που χρειάζονται αυτή την επέμβαση. Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια που αυξάνει τη ζήτηση υπηρεσιών από ιδιωτικά θεραπευτήρια και ταυτόχρονα στερεί από όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να λάβουν μια αναγκαία υπηρεσία υγείας. Η μετάβαση στα Γιάννενα ή την Αθήνα, δεν είναι απλή υπόθεση για όλους και σίγουρα και εκεί οι δημόσιες μονάδες έχουν προγραμματισμένες επεμβάσεις που δεν μπορούν να ανασταλούν προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για μια απόφαση αποδυνάμωσης του δημόσιου συστήματος υγείας που θέτει μάλιστα σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας και να επιτραπεί η επαναλειτουργία των μονάδων στα δημόσια νοσοκομεία, όπως πολύ σωστά ζητά και σε επιστολή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης».   
Στο link αναλυτικά η ερώτηση 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.