Saturday, May 30, 2020

Συνέντευξη Λευτέρη Αβραμάκη στην ΕΡΑ Σερρών (Βίντεο)

Την διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στο κυβερνητικό πρόγραμμα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού και τις προτάσεις για την διέξοδο από την κρίση που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και να ανακάμψει η  οικονομία, ανέδειξε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σερρών. 
Συγκεκριμένα τόνισε ότι είναι κοινή πλέον διαπίστωση όλων των παραγωγικών φορέων τόσο του Νομού Σερρών όσο και όλης της χώρας, ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι φοβικά, δεν απαντούν στα φλέγοντα ζητήματα και δεν δίνουν διέξοδο στην πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν κατάρρευση των μισθών χιλιάδων εργαζομένων γεγονός που θα έχει τελικά επιπτώσεις και στην καθημερινή κατανάλωση προκαλώντας μεγαλύτερη ύφεση από όση θα προκαλούνταν μόνο από το lockdown και την πτώση του τουρισμού.
Στον αντίποδα, η αξιωματική αντιπολίτευση με τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα, προτείνει ένα γενναίο πρόγραμμα που θα στηρίξει τα εισοδήματα όλης της κοινωνίας, θα ενισχύσει τα νοικοκυριά και τις οικογένειες με παιδιά, θα συνδράμει πραγματικά τους ελεύθερους επαγγελματίες που πασχίζουν να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και να επιστρέψουν στα προ κορωνοϊού δεδομένα, θα στηρίξει τη βιωσιμότητα των δυνάμεων της πρωτογενούς παραγωγής και κυρίως των αγροτών και των κτηνοτρόφων. 
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες, είναι άμεσα υλοποιήσιμες, δεν απαιτούν νέο δανεισμό και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα περιορίσουν σημαντικά την ύφεση στηρίζοντας την πραγματική οικονομία της χώρας.  
Όπως αναδείχτηκε τόσο στη Βουλή από τους κοινωνικούς φορείς όσο και από τους επαγγελματικούς φορείς του Νομού Σερρών στη σχετική τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα στήριξης που ανακοινώνει η κυβέρνηση, δεν απαντούν στα πραγματικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα αποτελούν «μπαλώματα» που δεν μπορούν όμως να καλύψουν τις «τρύπες που άνοιξαν» από την δίμηνη αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων και από την ραγδαία πτώση της κατανάλωσης που βιώνουν οι επιχειρήσεις που σταδιακά επαναλειτουργούν.

Συνέντευξη Λευτέρη Αβραμάκη στην ΕΡΑ Σερρών για την Οικονομία και εθνικά θέματα 26.5.20 https://youtu.be/YmL46uAi5aM

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.