Sunday, May 24, 2020

Δήλωση Κώστα Μάρκου αναφορικά με Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Του Βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Καθηγητή Κώστα Μάρκου σχετικά με  την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. 
 Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

«Πανταχόθεν του Πόντου αγγέλλονται σφαγαί .. εις Κερασούντα .. εις Τραπεζούντα και αλλού. Εάν κατάστασις συνεχιστεί, Ελληνισμός Πόντου εξαφανισθήσεται, πριν η διπλωματία προλάβει ασχοληθεί περί αυτού». 

Με αυτό το απελπισμένο τηλεγράφημα τον Ιούλιο του 1920, η Επιτροπεία Ποντίων ενημέρωνε με σπαρακτικό τρόπο τον Ελευθέριο Βενιζέλο για τα γεγονότα που αποτέλεσαν την αρχή του τέλους του Ποντιακού Ελληνισμού.
Τιμήσαμε σήμερα τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του ποντιακού Ελληνισμού σε μια σεμνή όσο και ουσιαστική τελετή που έγινε στη Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού και οργανώθηκε από τον Φάρο Ποντίων Πατρών.
H Ποντιακή γενοκτονία, αποτελεί ένα από τα πλέον πένθιμα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας και αναφέρεται στην εξόντωση του ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες. Την εξόντωση και τον διωγμό των 450.000 περίπου Ποντίων από μέρη γνωστά στον ελληνισμό, από την εποχή του μύθου και του θρύλου. 

Η πλήρης δικαίωση της μνήμης των νεκρών θα έρθει με τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας, η οποία και απαιτεί αγώνες από όλους. Και, ιδίως, από την Ελληνική Πολιτεία, το οργανωμένο ποντιακό κίνημα, και τον ελληνισμό απανταχού του κόσμου.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.