Thursday, May 21, 2020

Χρυσοβαλάντης Παντελίδης: ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Ανάρτηση στο FB του Χρυσοβαλάντη Παντελίδη, Εκκλησιαστικού ομιλητή

«ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Γνωρίζω ότι κανείς δεν έχει την υπομονή να διαβάσει ένα μακροσκελές κείμενο, αλλά νιώθω την ανάγκη να γράψω (έστω και για εσένα) κάνοντας έναν γενικό απολογισμό. Θα προσπαθήσω να είμαι πιστός και αληθινός σε αυτά που θα αναφέρω.
Η περίοδος της καραντίνας πραγματικά ήταν η ωραιότερη της ζωής μου, αφού την πέρασα με την οικογένειά μου στον παράδεισο της υπερευλογημένης Σιντικής. Αισθάνομαι ότι ο Θεός ήθελε να μου διδάξει "κάτι". Ενώ, ζούσα τον επίγειο παράδεισό μου μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας ζούσαν την "κόλαση". Σε μια κλειστή αραιοκατοικημένη κοινωνία είδα κυριολεκτικά με μεγάλη θλίψη συνανθρώπους μας με σκυθρωπά πρόσωπα και το πιο λυπηρό φίλους - γνωστούς να παραμιλάνε στον δρόμο. Είδα ανθρώπους κάποτε περήφανους να έχουν στραμμένο το πρόσωπο στην γη. Όχι από ταπείνωση, αλλά από την καταστροφή τους. Μακάρι, να μπορούσα να επαναφέρω λίγη από την αισιοδοξία που τους λείπει στις καρδιές τους. Δυστυχώς, δεν μπορώ. Ο μοναδικός ιατρός είναι ο Θεός και για να μας επισκεφτεί πρέπει να τον καλέσουμε ζώντας κατά το θέλημά Του.
Η ζωή κάνει κύκλους και έκπληκτος είδα άτομα που στο παρελθόν ασκούσαν μόνιμη κριτική (όλοι είναι "τεμπέληδες" κ.λ.π.) κατά την περίοδο των Μνημονίων στους συνανθρώπους μας, μάλιστα με μεγάλη ευκολία, τώρα να έχουν λυγίσει και να έχουν πέσει ταπεινωμένοι στα γόνατα. Άγνωστες οι βουλές Του Κυρίου.
Στα θέματα Πίστης έγινε αυτό που προσδοκούσαμε χρόνια οι ζηλωτές Του Υψίστου, δηλαδή να έρθει η ώρα που θα πέσουν οι μάσκες και θα ξεχωρίσουν τα αγκάθια με τα άνθη. Μας κούρασαν οι πνευματικές "αρλούμπες" και η διαρκή εκμετάλλευση της Αγίας Εκκλησίας, δηλαδή του Αγίου Λαού Του Κυρίου. Οι μικροί έγιναν μεγάλοι και οι μεγάλοι μικροί.
Στα θέματα πολιτικής δεν θέλω να αναφερθώ, αλλά "ναυάγησε" και η προεκλογική "καραμέλα" της Δεξιάς Του Κυρίου.
Σε ότι αφορά τον επαγγελματικό κλάδο που ανήκω δεν θα μιλήσω για τον κλάδο, αλλά για το πνεύμα αυτού. Εξαίρετοι συνάδερφοι, κυρίως του συνδικαλιστικού κινήματος με απογοήτευσαν. Πρόσωπα που τα είχα σε τεραστία εκτίμηση, τυφλωμένοι από κενοδοξία, καταπάτησαν τις Χριστιανικές τους αρχές και συνεχίζουν να το κάνουν. Πραγματικά, δεν είδα μέχρι σήμερα, ούτε μια ανακοίνωση ή αντίδραση μπροστά στην ισοπεδωτική συρρίκνωση των θρησκευτικών μας και όχι μόνο ελευθεριών. Αναμενόμενο, αφού το "δαιμόνιο" που σταύρωσε τον Κύριό μας λεγόταν "Κάνω Πολιτική". Προσωπικά, για εμένα η μοναδική προτεραιότητα και αρχή είναι η Πίστη και όχι τα είκοσι ή τριάκοντα αργύρια αύξηση. Σώζει ο Θεός και όχι ο Μαμμωνάς.
Τέλος, νιώθω, μεγάλη πνευματική γαλήνη για την ολοκλήρωση των εργασιών της Αγίας Εικόνας της Συνάξεως Πάντων Των Αγίων Του Πόντου και της αποπεράτωσης της Ορθόδοξης Εστίας των Προφητών Ηλία και Μωυσή (στην οποία θα πραγματοποιώ "κλειστά" κατηχητικά λόγω των αυξημένων αναγκών) στα όρια της Ιεράς Μητρόπολης Σιδηροκάστρου. Επίσης, δεν κρύβω ότι έχω μεγάλη ανυπομονησία για την τιμή - ευλογία που μου έγινε να βαφτίσω πρώτα ο Θεός τρία αδερφάκια. Με συγκινεί ότι πολύς κόσμος επιθυμεί εμένα τον ανάξιο για την βάπτιση των τεκνών του. Αλήθεια λέγω ότι θέλω να απαντώ θετικά σε όλους και θα το κάνω, αλλά πρέπει να έχω τράπεζα για να καλύψω τις ανάγκες σας (χαχαχαχα).
Στην ζωή οι αποφάσεις διαμορφώνουν το μέλλον. Αν επιλέξεις να "αράζεις" θα γίνεις "μπούλης" ή "βουτυρομπεμπές" ή "χλαπάτσας" ή "χέστης", αν επιλέξεις να "κουράζεσαι" θα γίνεις ανδρείος.
Καλό ύπνο στα "βιτάμ" και πάντα δόξα στους ανδρείους.
Η Χάρις Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να είναι με όλους τους Πιστούς.»

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.