Sunday, May 24, 2020

Χρυσοβαλάντης Παντελίδης: ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ανάρτηση στο FB του Χρυσοβαλάντη Παντελίδη, Εκκλησιαστικού ομιλητή
«ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει καταιγισμός από διάφορες πηγές “προφητειών” και ερμηνειών αυτών. Το γεγονός αυτό ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό από την γενικότερη ανασφάλεια και από την σύγχρονη αίρεση του Γεροντισμού ή Γεροντολαγνείας με σκηνές πολλές φορές νοσηρές ή παραληρηματικές. Για να βάλλουμε τα πράγματα στην θέση τους λέγω τα εξής :

- Προφήτης σημαίνει αυτός που διακηρύττει ή αναγγέλλει. Κατά κυριολεξία σημαίνει “αυτός που ομιλεί ενώπιον ή μπροστά σε ...”.
- Οι Προφήτες με το ελεύθερο προφητικό χάρισμα (π.χ. Προφήτης Ηλίας και Τίμιος Πρόδρομος) επιλέγονται με απευθείας κλίση από τον Θεό.
- Στην Καινή Διαθήκη (για να μην γίνει σύγχυση) υπάρχει και η χειροτονημένη Αρχιερατική Τάξη των Προφητών (Αγιοπνευματική κλίση), τον οποίων οι διάδοχοι είναι οι σημερινοί Επίσκοποι. Από την Τάξη των Προφητών (περιοδεύοντες ιεροκήρυκες με αρχιερατική εξουσία) προήλθαν οι μετέπειτα Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας. Στην Τάξη των Προφητών ανήκαν ο Άγιος Ιούδας και Σίλας (Πράξεις 15:32).
- Η Προφητεία είναι ενεργό χάρισμα του Αγίου Πνεύματος.
- Οι Προφήτες αποστέλλονται, ώστε να μεσολαβήσουν απέναντι στον αληθινό Θεό και στους ανθρώπους.
- Οι Προφήτες δεν ομιλούν από δική τους σοφία, αλλά από Θεία Αποκάλυψη.
- Οι Προφήτες επικυρώνουν την γνησιότητά τους με θαύματα.
- Οι Προφήτες μπορεί να είναι ρασοφόροι, αλλά και λαϊκοί με ενάρετο βίο. Παρατηρείται ότι τα θύματα του Γεροντισμού σχηματοποιούν και εγκλωβίζουν τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος μόνο σε λιπόσαρκους γενειοφόρους ρασοφόρους που πολλές φορές αποδεικνύεται ότι είναι ασβεστωμένοι τάφοι. Το ανάλογο πράττουν και αυτοί που τρέχουν σε μέντιουμ, αστρολόγους, χαρτορίχτρες, καφετζούδες και άλλους.
- Στην Παλαιά Διαθήκη έχουμε τους τέσσερις Μεγάλους Προφήτες (Ησαΐας, Ιεζεκιήλ, Ιερεμία και Δανιήλ), τους δώδεκα Μικρούς Ωσηέ, Αμώς, Μιχαία, Ιωήλ, Αβδιού, Ιωνά, Ναούμ, Αββακούμ, Σοφονία, Αγγαίο, Ζαχαρία και Μαλαχία, μεμονωμένους Προφήτες (Ελισαίος), την κρηπίς (θεμέλιο) των Προφητών Ηλία και τον μεγαλύτερο όλων στο μεταίχμιο των Διαθηκών τον Τίμιο Πρόδρομο. Στην Καινή Διαθήκη έχουμε τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον Όσιο Νείλο τον Μυροβλήτη και άλλους.
- Έγκυρες και ασφαλείς είναι οι προφητείες μόνο των ανωτέρω. Σε αυτές βασίστηκαν όλοι οι Άγιοι.
- Όλοι οι Προφήτες είναι Άγιοι, αλλά όλοι οι Άγιοι δεν είναι Προφήτες.
- Οι Αρχιερείς έχουν ενεργό το προφητικό χάρισμα, το οποίο ενισχύεται όταν διάγουν ενάρετη ζωή.
- Οι Προφήτες ξεκινούν το κήρυγμα πάντα με το “Τάδε λέγει ο Κύριος ή Λόγος Κυρίου ...”
- Άνθρωπός κάθε σχήματος που δεν ξεκινάει τον λόγο του ως άνω, τότε μιλάει ο ίδιος και όχι ο Κύριος διαμέσου αυτού.
- Η έναρξη τοποθέτησης είναι μερικώς έντιμη όταν ξεκινάει με το “Ο λογισμός μου λέει ...”.
- Το 99.9 % των σύγχρονων προφητειών δεν έχει λεχθεί ποτέ και είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας συγγραφέων. Οι Προφητείες δίδονται δωρεάν και όχι δια αμοιβής - αγοράς βιβλίου.
- Οι διορατικοί ή προορατικοί δεν είναι απαραίτητα και Προφήτες.
- Το διορατικό χάρισμα είναι μάταιο ή ύποπτο, καθώς το έχουν και τα δαιμόνια.
- Το προορατικό χάρισμα είναι χρήσιμο, μόνο όταν οδηγεί τον άνθρωπο σε μετάνοια.
- Οι Προφητολάγνοι για να ισχυροποιήσουν την πλάνη τους κατά κανόνα κάνουν χρήση ονόματα Αγίων.
- Η συντριπτική πλειοψηφία των Προφητολάγνων είναι παντελώς ακατήχητοι για αυτό έχουν χάσει τον “μπούσουλα” με αποτέλεσμα το φυσιολογικό να το βλέπουν ως πλανεμένο και το πλανεμένο ως φυσιολογικό ή θεόπνευστο.
Τέλος, σε ότι αφορά το επίκαιρο θέμα “καραμέλα” της έλευσης των δυο Μεγάλων Προφητών της Αποκάλυψης (Αποκάλυψη 11:3) και της αναγνώρισης αυτών την απάντηση την δίνει η Καινή Διαθήκη (Αποκάλυψη 11:10) σε ελεύθερη μετάφραση “Και οι αμετανόητοι αυτοί κάτοικοι της γης θα χαίρουν δια τον τραγικόν θάνατον των δύο αυτών μαρτύρων και θα ευφρανθούν και θα ανταλλάξουν μεταξύ των δώρα, διότι έλειψαν πλέον οι δύο αυτοί προφήται, που συνεκλόνισαν και κατέθλιψαν με το ελεγκτικόν τους κήρυγμα τους αμετανοήτους κατοίκους της γης”.
Η Χάρις Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να είναι με όλους τους πιστούς.
»




No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.