Monday, May 25, 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΚΜ για τη λειτουργία του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης ΑΕ της ΠΚΜ

Αναζητείται, ακόμα, η δημοκρατική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης ΑΕ» παρόλο που αισίως φθάσαμε στην  8η συνεδρίαση του !!!
Ενώ όλη την προηγούμενη περίοδο, μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, όλα τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας (Περιφερειακό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, Μητροπολιτική Επιτροπή, Επιτροπή Ανάπτυξης, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) συνεδρίαζαν, δια περιφοράς, παίρνοντας αποφάσεις, μόνο στο Κέντρου Πολιτισμού οι αποφάσεις παίρνονταν, ερήμην του ΔΣ, από την κα Μυκωνίου πρόεδρο και καλλιτεχνική του διευθύντρια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:


  • Στο ΔΣ 18-5-2020 ήρθε για αναδρομική έγκριση η διεύρυνση του κόστους των διαδικτυακών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού για την εποχή της πανδημίας, ενώ ήδη αυτές είχαν πραγματοποιηθεί (η τελευταία έγινε την Πρωτομαγιά) και χωρίς να υπάρξει καμιά προηγούμενη συζήτηση και έγκριση για το περιεχόμενο που θα είχαν. 

  • Από τον τύπο της Θεσσαλονίκης πληροφορηθήκαμε την είδηση ότι το 2ο «Φεστιβάλ Επταπυργίου» θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικό τόπο και χρόνο από τον προαποφασισμένο και μάλιστα έγινε προαναγγελία των εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει, τη στιγμή που το ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού βρίσκεται σε απόλυτο σκοτάδι σχετικά με τα παραπάνω! 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης ΑΕ, που όρισε η διοίκηση της ΠΚΜ, λειτουργεί με τον τρόπο αυτό και θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμα παραδείγματα από την τρέχουσα θητεία της. 
Η ουσία είναι ότι το ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού, με την ανοχή της ίδιας της Διοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, έχει μετατραπεί σε διακοσμητικό θεσμό από όργανο σχεδιασμού, αποφάσεων και ελέγχου  που θα έπρεπε να είναι και ότι αγνοείται η λαϊκή βούληση και ετυμηγορία πάνω σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, στον πολιτισμό που παράγεται σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τα χρήματα του ελληνικού λαού, στο περιεχόμενο που του δίνεται και στο ποιος τελικά είναι ο αποδέκτης αυτής της πολιτιστικής πολιτικής. 

Χρύσα Κοφίνα 

μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού-εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Μακεδονίας

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.