Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Υπάρχει διαφθορά στη χώρα αλλά είναι υπερτιμημένη ως μέγεθος, υποστηρίζει ο Ιωάννης Τέντες

Ως προς τη συνολική διαφθορά δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αναφέρει οτι το ποσοστό από 13,5% τα προηγούμενα χρόνια έχει υποχωρήσει για το 2012 στο 8,6%».

«Υπάρχει διαφθορά στη χώρα αλλά είναι υπερτιμημένη ως μέγεθος» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Συντονιστής κατά της Διαφθοράς και πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες. 

Ως προς τη συνολική διαφθορά δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αναφέρει οτι το ποσοστό από 13,5% τα προηγούμενα χρόνια έχει υποχωρήσει για το 2012 στο 8,6%».

Τονίζει την ανάγκη εξομοίωσης της ποινικής μεταχείρισης βουλευτών και υπουργών με αυτή των πολιτών προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο Εθνικός Συντονιστής ως επιτελικός θεσμός που από τον νόμο έχει δικαίωμα να προτείνει νομοθετικές και εν γένει κανονιστικές ρυθμίσεις που αφορούν τη διαφθορά, ασφαλώς από την οπτική γωνία του αντικειμένου του θα λάβει σαφέστερες θέσεις όταν έρθει η ώρα, υπογραμμίζει ο κ. Τέντες. 

Σε ότι αφορά τη νομική μεταχείριση ισχυρών παραγόντων σημειώνει, «Δεν θα αρνηθώ ότι η δυνατότητα να έχει ο κατηγορούμενος πρόσβαση σε επώνυμους δικηγόρους παρέχει κάποια πλεονεκτήματα στην υπεράσπισή του. Από την άλλη μεριά όμως βλέπουμε καθημερινά ισχυρούς, παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, να υφίστανται χωρίς διάκριση βαριές συνέπειες του νόμου».

Πηγή: 
ΑΜΠΕ, skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.