Thursday, May 10, 2018

Επίσκεψη 18ο Δημοτικού Σχολείου Σερρών στην Σιντική

Μαθητές και μαθήτριες της Πέμπτης και Έκτης τάξης με τη συνοδεία των δασκάλων τους και του Διευθυντή του σχολείου, κ. Δημήτρη Σιαμάγκα, επισκέφτηκαν, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, περιοχές της Σιντικής, στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. 
Η πρώτη μας στάση ήταν στο Ναό του Αγίου Αθανασίου Αγκίστρου, που γιόρταζε. Οι κάτοικοι της κοινότητας τίμησαν τον Άγιο Αθανάσιο και μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε θρησκευτική πανήγυρη στο προαύλιο του ναού. Στο χώρο συναντήσαμε τους μαθητές του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αγκίστρου, που ανέρχονται σε 25. 


Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τα ιαματικά λουτρά Αγκίστρου, που βρίσκονται σε μια καταπληκτική τοποθεσία και δίνουν ζωή και κίνητρο στους νέους ανθρώπους της κοινότητας, που επέλεξαν να επενδύσουν και να μείνουν στον τόπο τους. Εντύπωση έκανε σε όλους μας η καθαριότητα του χώρου κι η θερμοκρασία του νερού.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας. Με τη βοήθεια των Ελλήνων αστυνομικών και τελωνιακών υπαλλήλων επισκεφτήκαμε τη συνοριακή γραμμή και είδαμε από κοντά το φυλάκιο του ελληνικού στρατού αλλά και τη διαδικασία ελέγχου όσων περνούν από τμία χώρα στην άλλη.
Επόμενος τόπος της επίσκεψής τα οχυρά Ρούπελ.Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους, τον κ.Κοτσάφτη της Πέμπτης τάξης, και τους κ.κ. Στρίγκα και Σαΐτογλου της Έκτης τάξης, παρακολούθησαν την ξενάγηση στον ιερό και άγιο τόπο της αντίστασης των Ελλήνων στις Δυνάμεις του Άξονα τον Απρίλιο του 1941. 
 
Στα δαιδαλώδη τούνελ και στις τρομακτικές σήραγγες μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το χώρο, όπου γράφτηκε μια ακόμα ένδοξη σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Ο στρατιώτης - ξεναγός έδειξε όλα τα τεκμήρια και τα ιστορικά ντοκουμέντα, που μαρτυρούν το μέγεθος της ανδρείας και της φιλοπατρίας των Ελλήνων υπερασπιστών της πατρώας γης.  

Αφήσαμε το χώρο κι αποχαιρετήσαμε τους οικοδεσπότες μας στρατιωτικούς με έντονα συναισθήματα αναλογιζόμενοι τον αγώνα των προγόνων μας για την τιμή της Πατρίδας μας. Κάθε Έλληνας, κι όχι μόνο Σερραίος ή Σερραία, πρέπει να επισκεφτεί το Ρούπελ σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την απίστευτη γενναιότητα και την ακαταμάχητη επιμονή με την οποία οι Έλληνες αντιμετώπισαν τους εισβολείς.

18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.