Thursday, May 3, 2018

Φωτεινή Αραμπατζή στο 4ο Συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης του Economist: «Σχέδιο Σωτηρίας της ΝΔ για την ελληνική Αιγοπροβατοτροφία στη συνολική ανάταξη του Πρωτογενούς Τομέα»


Στο “Σχέδιο Σωτηρίας” της ΝΔ για την κρίση στην ελληνική αιγοπροβατοτροφία, αναφέρθηκε η αρμόδια Τομεάρχης του κόμματος Αγροτικής κ. Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα του 4ου Συνεδρίου Αγροτικής Ανάπτυξης του Economist,  στη Λάρισα.
Ενός κλάδου, που όπως τόνισε, βρίσκεται δυστυχώς στα πρόθυρα της διάλυσης αφενός από την ραγδαία πτώση των τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος αφετέρου από την απροθυμία των μεταποιητικών εταιριών να προμηθευτούν το γάλα των μικρών εκμεταλλεύσεων, που μένει αδιάθετο σε μία ανεξέλεγκτη από την Πολιτεία αγορά – «αλαλούμ».

Σχέδιο Σωτηρίας, που αναλύεται:


1) Στην ενεργοποίηση των ελέγχων, στην αυστηροποίηση κυρώσεων και εκτέλεση ποινών για την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων.
Ισοζύγια  γάλακτος σε όλη την παραγωγική αλυσίδα ως την κατανάλωση
Αυτονομία και πλήρης στελέχωση του ΕΛΟΓΑΚ, όπως και των κτηνιατρικών υπηρεσιών με μετακινήσεις προσωπικού
και διάθεση των ετήσιων εισφορών κτηνοτρόφων-μεταποιητών για ελέγχους
2) Στην ίδρυση επιτέλους της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας για την διαπραγματευτική ισχύ του εθνικού μας προϊόντος  αλλά και ως εργαλείο αυτοελέγχου της αλυσίδας παραγωγής
3) Στην επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στους πραγματικούς κατά προτεραιότητα  δικαιούχους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ως αντιστάθμισμα του κόστους παραγωγής
4) Στην αξιοποίηση καλών πρακτικών άλλων χωρών,  για την προστασία του εισοδήματος των κτηνοτρόφων από αθέμιτες πρακτικές
5) Στη στοχευμένη, περαιτέρω ενίσχυση της αιγοπροβατοτροφίας στη νέα ΚΑΠ τόσο στον Α’ όσο και στον Β’ Πυλώνα.

Η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε και τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για τη συνολική ανάταξη του Πρωτογενούς Τομέα της χώρας.

«Κλειδί» όπως  είπε,  η μείωση των φόρων.
Με τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτών από το 22% στο 9% για εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών με αναπτυξιακά κριτήρια αλλά και την άριστη αξιοποίηση όλου του κοινοτικού κεκτημένου, του Α’ και Β’ Πυλώνα καθώς και των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα την προγραμματική προτεραιότητα της ΝΔ για το «χτίσιμο» συλλογικοτήτων με γενναία φορολογικά κίνητρα στο προϊόν, που παραδίδεται στα Οργανωμένα,  Υγιή, Συνεργατικά Σχήματα. «Μόνο το κρίσιμο μέγεθος, ο προγραμματισμός και οι οικονομίες κλίμακος θα φέρουν αυτάρκεια κ διεθνή παρουσία κ ανταγωνιστικότητα» όπως τόνισε.

Η Τομεάρχης της ΝΔ στηλίτευσε το λανθασμένο μείγμα πολιτικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που με τις πρωτόγνωρες υφεσιακές πολιτικές, φορολογικές και ασφαλιστικές καθώς και με το αναπτυξιακό «χειρόφρενο» όλων των αναπτυξιακών προγραμμάτων του Β’ Πυλώνα, οδήγησαν στην κατακόρυφη πτώση του αγροτικού εισοδήματος και στον κίνδυνο εγκατάλειψης της γης και της αγροτικής δραστηριότητας της χώρας, σύμφωνα με τη Eurostat.

Η κ. Αραμπατζή έθεσε την Kυβέρνηση και προ των ευθυνών της σχετικά με τη διαχείριση και το σχεδιασμό για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020, με αφορμή τις προτάσεις της ΕΕ εν όψει του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027. Όπως τόνισε, οι προτεινόμενες θέσεις μείωσης του προϋπολογισμού και των αυξημένων προϋποθέσεων συμμόρφωσης του νέου μοντέλου παράδοσης - delivery model δεν επιτρέπουν εφησυχασμό αλλά διαχείριση και σχεδιασμό από μια σοβαρή Κυβέρνηση. Κάλεσε δε την ηγεσία του ΥπΑΑΤ να προετοιμάσει αμέσως τον μηχανισμό του Υπουργείου προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, ως χώρα στις νέες απαιτήσεις.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.