Sunday, May 6, 2018

Πανσερραϊκός BC: Το σταθερό βήμα του «λιονταριού»!


Ε.Κ.Α.ΣΑ.ΜΑ.Θ.
Πρωτάθλημα Ανδρών 2017 – 2018
Προημιτελική φάση Play Off
    Το σταθερό βήμα του «λιονταριού»!


Ένας συναρπαστικός αγώνας μπάσκετ διεξήχθη το Σάββατο στην πόλη μας για τα play off του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η νεοσύστατη φέτος ομάδα του Πανσερραϊκού Κρι Κρι που στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πέτυχε απόλυτα τον στόχο της κατακτώντας με ρεκόρ νικών 20-2 τη δεύτερη θέση στον όμιλό της, υποδέχθηκε την ομάδα του Δημοκρίτειου Κομοτηνής από τον όμιλο της Θράκης, φιναλίστ στον τελικό κυπέλου της Ένωσης. Το διακύβευμα ήταν πρώτη επικράτηση σε μια σειρά αγώνων που θα κριθεί στις δύο νίκες με «φόντο» τη συμμετοχή στο Final 4 για την άνοδο στις Εθνικές Κατηγορίες.


Οι Σερραίοι φίλαθλοι κατέκλυσαν το πλήρως αναμορφωμένο, αλλά μικρό όπως αποδείχθηκε για τον αγώνα αυτό κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας, με την παρουσία των πιστών οργανωμένων φιλάθλων του Πανσερραϊκού “CheQueVara” και “Red Lions” να δίνουν ξεχωριστό χρώμα σε μια αμιγώς μπασκετική ατμόσφαιρα που χρόνια είχε να ζήσει η πόλη μας!
Στον αγωνιστικό κομμάτι οι δύο αντίπαλοι διεκδίκησαν με δύναμη, αλλά και πολύ άγχος, την πολυπόθητη νίκη από την αρχή του παιχνιδιού. Τα «λιοντάρια» πήραν το προβάδισμα στο σκορ από την πρώτη περίοδο (14-9) με τον Δημήτρη Τσανάκα να ευστοχεί σε δύο τρίποντα...«από το σπίτι του»! Στη δεύτερη περίοδο επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και στο τέλος του ημιχρόνου πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 7 πόντων (28-21), παρόλο που οι επιθετικές τους προσπάθειες συνέχισαν να διακρίνονται από έντονη νευρικότητα, κυρίως στην τελική προσπάθεια. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και ισοφάρισαν 31-31 στο 33’. Ο αρχηγός μας όμως Χρήστος Ιακωβίδης ήταν εκεί και με καθοριστικά καλάθια έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «κόκκινους» (37-31) διατηρήθηκε ως το πέρας της 3ης περιόδου (45-39). Με τη βοήθεια των φιλάθλων τους στην έναρξη της 4ης περιόδου τα «λιοντάρια» μπήκαν με τρομερή αποφασιστικότητα στο γήπεδο και μέσα σε 6 λεπτά κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον αγώνα. Με άμυνα «γρανίτη», αφού δέχθηκαν μόλις 4 πόντους στο διάστημα αυτό, και με πρώτα «βιολιά» στην επίθεση τους Χατζηστεφάνου και Χατζηανδρέου να σκοράρουν από την περιφέρεια και μέσα από τη ρακέτα, αντίστοιχα, εκτίναξαν τη διαφορά στο +17 (60-43) και έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους. Το τελικό 61-50 διαμορφώθηκε διαδικαστικά χωρίς να κινδυνέψουν, επισφραγίζοντας έτσι το «1-0» στη σειρά των αγώνων.

Ο προπονητής των «λιονταριών» Φώτης Κοκολιός δήλωσε αμέσως μετά την αναμέτρηση: «Ο πρώτος στη σειρά αγώνων αποτελεί πια παρελθόν, με την ομάδα μας να παίρνει το αποτέλεσμα που ήθελε. Γνωρίζαμε ότι παίζαμε με αντίπαλο μια ομάδα νεανική, ενθουσιώδη και πολύ αθλητική που αγωνίζεται με έμφαση στην άμυνα ζώνης. Δουλέψαμε και ετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα πάνω σε αυτά τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου. Έπρεπε μέσα από την άμυνά μας να μειώσουμε τον ενθουσιασμό τους και να αντιδράσουμε στην άμυνα ζώνης που, κυρίως, χρησιμοποιούν. Το αγωνιστικό αυτό πλάνο τηρήθηκε από όλα τα παιδιά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Η συγκέντρωση μας ήταν σε υψηλό επίπεδο, σίγουρα όμως υπήρξαν και στιγμές ολιγωρίας που επέτρεψαν του αντιπάλους να σκοράρουν κάποια εύκολα καλάθια, αλλά σίγουρα αυτό δεν χαλάει τη γενικότερη εικόνα μας. Βεβαίως, σημασία στη χρονική περίοδο που είμαστε έχει το αποτέλεσμα, διότι ας μη ξεχνάμε ότι το «ΠΡΕΠΕΙ» της νίκης το είχαμε εμείς και οφείλαμε να το διαχειριστούμε. Ακολουθεί το επόμενο Σάββατο το εκτός έδρας παιχνίδι στην Κομοτηνή, όπου και πάλι πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Ευχαριστούμε τους υπέροχους φιλάθλους μας που γέμισαν ασφυκτικά το γήπεδο και δημιούργησαν μια πολύ όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα τονώνοντας ψυχολογικά την ομάδα μας!»

Δεκάλεπτα: 14-9, 28-21, 45-39, 61-50

Πανσερραϊκός Κρι Κρι (Κοκολιός): Σταματόπουλος, Ιακωβίδης 8 (1), Γεωργιανός 3, Αποστολίδης, Καρασαββίδης 5, Φραγκούλης 5 (1), Τσανάκας 7 (2), Χατζηστεφάνου 13 (2), Χατζηανδρέου 12, Παρχαρίδης 8 (2).

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.