Friday, May 11, 2018

Αφροδίτη Σταμπουλή: Αναφορά για δίχρονη προσχολική αγωγή


H Βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή  καταθέτει  προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων την επιστολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Σερρών «Εμμανουήλ Παππάς» και της Σχολικής Συμβούλου 17ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής με θέμα «Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση». 


Στην επιστολή σημειώνεται ότι η εισαγωγή της δίχρονης  προσχολικής φοίτησης ικανοποιεί «πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και αναβαθμίζει ουσιαστικά την προσχολική αγωγή». Όμως οι κ.κ. Δήμαρχοι της Π.Ε Σερρών «αν και κατά τις συνεδριάσεις των τριμελών επιτροπών κανείς τους δεν αμφισβήτησε τα λεπτομερή στοιχεία που παρουσίασε η Διεύθυνση Π.Ε Σερρών και που απεδείκνυαν ξεκάθαρα την επάρκεια των υποδομών, απέφυγαν ουσιαστικά να πάρουν θέση, παραπέμποντας το θέμα στα Δημοτικά Συμβούλια». Οι φορείς στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι «η πλειοψηφία των παιδιών (52.164) 4-5 ετών φοιτά ήδη στα δημόσια Νηπιαγωγεία», επίσης «την τελευταία διετία παρατηρείται θεαματική αύξηση των εγγραφών» και καταλήγουν λέγοντας ότι «Θεωρώντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δεν μπορεί, αν και διαθέτει τα προαπαιτούμενα, να αποτελεί ουραγό και φτωχό συγγενή στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πατρίδας μας, με ενιαία φωνή και δράση θα διεκδικήσουμε την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στους Δήμους από το σχολικό έτος 2018-2019 στο πλαίσιο του υπηρεσιακού μας καθήκοντος και των δυνατοτήτων που μας παρέχει το Σύνταγμα και η Νομολογία της Ελληνικής Πολιτείας»

Επισυνάπτεται η Επιστολή

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.
Αθήνα, 4 Μαΐου 2018
Η καταθέτουσα Βουλεύτρια
Σταμπουλή Αφροδίτη


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.