Monday, May 7, 2018

Γ. Βαρεμένος : "Εντός των ημερών η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης στους πλημμυροπαθείς"



Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αποζημιώσεις προς τους κατοίκους των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου 2017, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος έκανε γνωστό ότι έχει τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι, μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των γραφειοκρατικών διαδικασιών, θα τεθεί εντός των επομένων ημερών η τελευταία υπογραφή για την καταβολή των εκτάκτων χρηματικών ενισχύσεων.


Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Αιτωλοακαρνανίας, με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες προϋποθέσεις που ίσχυσαν για τα θύματα των καταστροφών στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές που είχαν πληγεί τους προηγούμενους μήνες, αποφασίστηκε με την ψήφιση τροπολογίας που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου. Το επίδομα ανέρχεται για τα φυσικά πρόσωπα στο ποσόν των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα των οποίων η επιχείρηση επλήγη, στο ποσόν των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.