Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Αντώνιος Αθ. Φραγγεδάκης: Παρουσίαση του βιβλίου "Σοχούμ" στις Σέρρες


Με χαρά σας προσκαλώ την Πέμπτη 10-5-2018 στις 19:00 στο Public, στις Σέρρες όπου θα συμπαρουσιάσω το βιβλίο με τίτλο " Σοχούμ" της φίλης και πρώην συμφοιτήτριας μου στο μεταπτυχιακό, συγγραφέως Γιώτας Ιωαννίδου, διαβάστε την πρόσκληση.
Τα Public, οι Εκδόσεις Αιώρα και η ηθοποιός και συγγραφέας Γιώτα Ιωαννίδου παρουσιάζουν στο βιβλιοπωλείο του Public Σερρών (Τσαλοπούλου 9), την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, ώρα 19:00, το μυθιστόρημα «Σοχούμ», εμπνευσμένο από την ιστορία της οικογένειάς της συγγραφέως.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: 
- Κατερίνα Γεωργιάδου, πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Σερρών,
- Ελένη Κατσαρίδου, φιλόλογος,
- Αντώνιος Αθ. Φραγγεδάκης, δικηγόρος.


Λίγα λόγια για το βιβλίο


Στην πόλη Σοχούμ, πρωτεύουσα της Αμπχαζίας (Γεωργία) στον Εύξεινο Πόντο, ανθούσε στις αρχές του 20ού αιώνα μια μεγάλη παροικία Ελλήνων. Εκεί τοποθετεί η συγγραφέας του ομότιτλου μυθιστορήματος την αρχή της αφήγησής της. Ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από την πραγματική ιστορία της οικογένειάς της, που εξορίστηκε από το Σοχούμ της Ρωσίας στις αρχές του 20ού αιώνα και μετά από περιπλανήσεις και περιπέτειες κατάφεραν να ριζώσουν στην Κατερίνη.
Στις καλαμιές της περιοχής συναντιούνται η Παναΐλα και ο Λεόντης, έρωτας με την πρώτη ματιά που μετουσιώνεται σε δεσμό ζωής. Μαθημένοι στις δύσκολες, αλλά ειρηνικές, συνθήκες μιας μεγάλης επαρχιακής πόλης του Εύξεινου Πόντου, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη γενέτειρα πατρίδα και τους αγαπημένους τους, κυνηγημένοι, με δυο μικρά παιδιά, αναζητώντας καταφύγιο στην Ελλάδα που ήταν η πατρίδα τους. Μια πατρίδα που οι άνθρωποι και οι Αρχές της τους υποδέχονται ως ξένους, με επιφυλακτικότητα, αστοργία και απονιά. Απελπισία και οδύνη, περιπλανήσεις και παραπλανήσεις τους συνοδεύουν σε κάθε βήμα τους. Παλεύουν λυσσαλέα να υπάρξουν. Μέσα από πίκρες και χαρές. Αποχωρίζονται και ανταμώνουν, συγκρούονται και φιλιώνουν. Ανυπότακτοι ενσωματώνονται. Βιώνουν τη ζωή με ένταση και πάθος. Και τα καταφέρνουν.
Η συγγραφέας πετυχαίνει να αναγάγει την ιστορία δύο ανθρώπων σε ιστορία της φυλής των Ποντίων. Η αφήγηση, με χαρακτηριστικό γοργό και παράφορο ρυθμό, αναδεικνύοντας τα αισθήματα και τις αισθήσεις των ηρώων της, αποπνέει δύναμη και σε “κρατάει” μέχρι την τελευταία σελίδα.
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Γιώτα Ιωαννίδου κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο και στον κινηματογράφο και ως εκφωνήτρια σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Το 2016 ανέβηκε η παράσταση Femin play toujours, σε δικό της κείμενο, σκηνοθεσία και παραγωγή. Το Σοχούμ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.