Friday, May 4, 2018

Ποιοι εκθέτουν τον Σαββίδη, «καίγοντας» τη νέα Τούμπα;


Το νέο γήπεδο της Τούμπα μπαίνει στις καλένδες και πιθανότατα θα εμφανίζεται στο προσκήνιο όταν το απαιτούν οι επικοινωνιακές περιστάσεις. Ποιος ευθύνεται για το κάζο;

Των φαντασιώσεων τα καμώματα τα βλέπει η πραγματικότητα και γελάει… Θα μπορούσε να είναι η ποδοσφαιρική μεταφορά της γνωστής παροιμίας με αφορμή τις ειδήσεις που βγαίνουν, αλλά παραμένουν στα… ρηχά των «αντικειμενικών» πωλητών σανού. Προφανώς επειδή δε βολεύουν το ασπρόμαυρο αφεντικό.
Πριν από λίγο καιρό, όταν ακόμη ζούσαμε στην εποχή των «ανθρωπίνων λαθών» από τους διαιτητές, όταν είχαμε το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών, όταν όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τη… μόδα της «εξυγίανσης» έπεφτε στον Καιάδα, ο επικοινωνιολόγος του ΠΑΟΚ έκανε τις δικές του προβλέψεις: «Στο τέλος της χρονιάς πιστεύω ότι καμία από τις ομάδες δεν θα μπορεί να πει ότι αλλοιώθηκε από την διαιτησία η επίδοση της στο πρωτάθλημα»…


Να τον φέρεις στο γάμο σου, να σου πει «και του χρόνου» ένα πράγμα… Εκτός από την εξυγίανση όμως, ο κόσμος του ΠΑΟΚ ζούσε και με το όνειρο της νέας Τούμπας και ρουφούσε καθημερινά τις απανωτές ειδήσεις και αποκαλύψεις για τα φιλόδοξα σχέδια. Παράλληλα βέβαια με τα σχέδια, συνωστίζονταν στις παρεμφερείς ειδήσεις και όλοι οι γνωστοί πολιτικάντηδες που στέκονται δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που οσφραίνονται ρούβλια με το… τσουβάλι.
Η κορύφωση της επικοινωνιακής καταιγίδας περί του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, ήρθε τις ημέρες των παραδοσιακών ανασκοπήσεων, στο τέλος του έτους. Τότε που ανέλαβε δράση ο Κυριάκος (x2) παίρνοντας σβάρνα τα ραδιόφωνα της συμπρωτεύουσας εκτοξεύοντας τη λίμπιντο των απανταχού φίλων του Δικέφαλου του βορρά.
«Το ματς με τον Πλατανιά του Μαΐου θα είναι μάλλον το τελευταίο στην Τούμπα με αυτή τη μορφή» δήλωνε αφήνοντας στην άκρη την ανάλυση της εξυγίανσης και συμπλήρωνε με νόημα: «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, η παρουσίαση θα πρέπει να γίνει με ένα πανηγυρικό τρόπο, και θα γίνει ενδεχομένως πριν από τέλος της σεζόν και να συμμετέχει και ο κόσμος. Τα σχέδια και το όραμα θα τα μάθει σωστά ο κόσμος».
Και να που φτάσαμε μια ανάσα πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος και το ματς του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά. Στο μεσοδιάστημα δε μπορούμε να πούμε ότι γίναμε και πολύ σοφότεροι, ωστόσο πέντε – δέκα πραγματάκια τα καταλάβαμε.
Φυσικά καμία παρουσίαση δεν έγινε, ούτε κάποιο πανηγυρικό event. Αντίθετα μάλιστα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ αντί για παρουσίαση του νέου γηπέδου, πληροφορήθηκε ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή ο Δικέφαλος του βορρά θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το παρόν γήπεδο τουλάχιστον και για τη νέα περίοδο.
Την αποκάλυψη έκανε ο Απόστολος Μητιντζής, ο πρόεδρος της επιτροπής του «Καυτανζόγλειου» σταδίου, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο ΠΑΟΚ αν και εφόσον ξεκινούσαν τα έργα για την ανακατασκευή της Τούμπας. Ο κ. Μητιντζής εξήγησε ότι τα έργα που απαιτούνται στο «Καυτανζόγλειο» προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει ευρωπαϊκούς αγώνες χρειάζονται κάποιους μήνες για να ολοκληρωθούν και ως τώρα δεν έχει ενημερωθεί ότι αυτά μπορούν να ξεκινήσουν.
Το νέο γήπεδο μπαίνει στις καλένδες και πιθανότατα θα εμφανίζεται στο προσκήνιο όταν το απαιτούν οι επικοινωνιακές περιστάσεις. Σε αυτό τουλάχιστον δεν είναι πρωτοπόρος ο ΠΑΟΚ, καθώς την ίδια πρακτική έχουν εφαρμόσει αρκετοί στο παρελθόν. Μέχρι στιγμής πάντως, τα σχέδια για την ανακατασκευή της Τούμπας τα έχει εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ακόμη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Επειδή μάλιστα μιλάμε για τον… βασιλιά των «κενών» υποσχέσεων, δεν αποκλείεται ακόμη και αυτό το θέμα να έχει κολλήσει και από την ανικανότητα να συνεννοηθούν ΠΑΟΚ και κυβέρνηση, η σχέση των οποίων θυμίζει καρδιογράφημα, αφού επαφίεται στον ψυχισμό της οικογένειας Σαββίδη και όχι στον επαγγελματισμό κάποιων έμπειρων στελεχών που θα έπρεπε να τρέχουν τέτοιες υποθέσεις.
Αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα είναι ότι στον ΠΑΟΚ δεν έχουν πρόβλημα υποσχέσεων. Βέβαια θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει τον Σαββίδη ότι μένει μόνο στα (πολλά) λόγια. Ωστόσο ακόμη κι αν θέλει τον… χρόνο του, κουτσά – στραβά προχωράει, έστω κι αν του στοιχίζει κατιτίς παραπάνω. Πρόβλημα ρευστότητας δεν έχει και μετά τη συμφωνία πώλησης της καπνοβιομηχανίας του δεν αναμένεται να έχει ούτε στο άμεσο μέλλον.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στην παντελή έλλειψη ικανών συνεργατών και στελεχών σε όλα τα επίπεδα. Δυο – τρεις άνθρωποι έχουν το ελεύθερο να κινούνται εξ ονόματός του και να κουμαντάρουν τα εν Ελλάδι «καράβια» του, ωστόσο ακόμη κι αυτοί με τα κουμπαράκια και τους λοιπούς συγγενείς που συνωστίζονται γύρω τους, χάνουν τον έλεγχο ακόμη και στα… ρηχά.
Δε συζητάμε να ξανοιχτούν στο πέλαγος. Εκεί τα ναυάγια είναι απανωτά και στο τέλος της ημέρας ο μόνος εκτεθειμένος είναι ο ίδιος ο Σαββίδης, αφού τα στελέχη του, με τα κουμπαράκια και το… παρεάκι, αν κάτι ξέρουν να κάνουν καλά είναι να κρύβονται.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΚΑΡΙΚΟΣ
ΠΗΓΗ: to10.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.