Tuesday, August 6, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Συμφωνεί ή όχι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την αναγκαιότητα καταβολής προκαταβολών από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες των οποίων η παραγωγή πλήττεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα;»


Έντεκα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ 104/02.08.2019) αναφορικά με τις καταστροφές που επιφέρουν στην αγροτική παραγωγή τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος λόγω των απωλειών στην παραγωγή και την αναγκαιότητα παρεμβάσεων για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και την καταβολή προκαταβολών από τον ΕΛΓΑ. 
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας ότι η αγροτική πρωτογενής παραγωγή αποτελεί οικονομικό θεμέλιο της χώρας αφού η πλειοψηφία των νομών χαρακτηρίζονται αγροτικοί, παραθέτουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος,

την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ και την προσπάθεια που ξεκίνησε για την αντιμετώπιση του ζητήματος της πίεσης στις τιμές των παραγωγών που προκαλείται από την αυξημένη παραγωγή στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις χαμηλές τιμές εισαγωγών, την υποβάθμιση της ποιότητας συγκεκριμένων προϊόντων λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων και της συνεχιζόμενης απαγόρευσης εξαγωγών προς τη Ρωσία λόγω της πολιτικής κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία. 
Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές ζητούν από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωση για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης σε σχέση με την πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταβάλλεται προκαταβολή από τον ΕΛΓΑ έναντι των οριστικών πορισμάτων και αποζημιώσεων που έχουν να λαμβάνουν οι παραγωγοί από ζημιές στις καλλιέργειές τους από αντίξοα καιρικά φαινόμενα ή άλλα αίτια, προκειμένου ένα μέρος τουλάχιστον του χαμένου εισοδήματος να καταβάλλεται έγκαιρα.
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, θα ενημερώσει άμεσα για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης τους παραγωγούς των Σερρών, ενώ το επόμενο διάστημα προτίθεται να καταθέσει ερωτήσεις που αφορούν αποκλειστικά τους αγρότες του Νομού. 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.