Tuesday, August 6, 2019

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επί προσωπικού στον Αλέξη Τσίπρα για την τροπολογία για το Ελληνικό


 Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης επί προσωπικού στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην Ολομέλεια της Βουλής, για το Ελληνικό και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Κύριε Πρόεδρε, θα σας μιλήσω με το σεβασμό που αρμόζει στο θεσμικό σας αξίωμα, αφού σας παρακαλέσω πρώτα, αφού μας κάνατε την τιμή να έρθετε στη Βουλή και να αναφερθείτε στα νομοθετήματά μας, να μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. 


          Πάμε στο Ελληνικό. Καταθέσαμε μία τροπολογία στο ν. 4062/2012.  Μια τροπολογία τριών γραμμών, που αναφέρονταν στη νομική διασάφηση του όρου “υψηλά κτήρια”. Είπατε ψευδώς ότι με το νόμο που ψηφίσαμε, αλλάξαμε τους όρους δόμησης του επενδυτή και κάνατε ένα ευφυολόγημα, αν θα βάλουμε τους ουρανοξύστες μέσα στην παραλία ή μέσα στη θάλασσα. Είστε πρώην Πρωθυπουργός και δεν αρμόζει στο αξίωμα που είχατε να λέτε τέτοια στη Βουλή των Ελλήνων για μία τόσο σοβαρή επένδυση, που και εσείς με τον τρόπο σας, προσπαθήσατε να υποστηρίξετε. 
          Καταθέτω για τα πρακτικά. Η δική μου τροπολογία είναι μία σελίδα. Το βλέπετε, κύριε Τσίπρα αυτό; Μετρήστε σελίδες. Είναι η τροποποίηση του νόμου 4062/2012, του ίδιου νόμου δηλαδή που δήθεν τροποποίησα εγώ υπέρ του επενδυτή, που ψηφίστηκε την 1η Νοεμβρίου του 2018 και  όλες αυτές οι σελίδες φέρουν τις υπογραφές των κυρίων Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γεωργίου Σταθάκη, Αικατερίνης Παπανάτσιου και Σωκράτη Φάμελλου. Μπορείτε τώρα να μου πείτε σε ποιο σημείο ακριβώς της τροπολογίας μας ευνοήθηκε ο επενδυτής; 
          Αν δεν το κάνετε, πάει να πει πως ό,τι είπατε πριν ήταν έπεα πτερόεντα. Εξετάσεις δίνει όχι μόνο κάποιος που προσπαθεί να προχωρήσει μια επένδυση αλλά και κάποιος που προσπαθεί να μπλοκάρει μια επένδυση. Ξέρετε πόσο εύκολα θα μπορούσα να πω εγώ ότι ήρθατε εδώ να δώσετε εξετάσεις στα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση;  Έτσι θα το πάμε τώρα; Για να επανέλθουμε λοιπόν στην πραγματικότητα. Ως πρώην Πρωθυπουργός γνωρίζετε, ότι το να έρθουν επενδύσεις σε  αυτή τη χώρα είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης. Το να τσακωνόμαστε στη Βουλή για τόσο αυτονόητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, που και η δική σας κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να εκδώσει, στέλνει πολύ κακό μήνυμα στο εξωτερικό και τους επενδυτές, την ώρα που θέλουμε να δείξουμε ότι αυτή η χώρα επιτέλους αλλάζει σελίδα. 
          Σας καλώ λοιπόν να αφήσετε αυτά που κάνατε στο παρελθόν. Να δείξετε ότι σας ωρίμασε αυτή η τετραετία που κυβερνήσατε και δεν είστε ο παλιός Τσίπρας. Να δώσουμε μαζί το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει, θέλει επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Γιατί όσα είπατε για το Ελληνικό, ήταν όλα ψέματα. 
         Και πάω στο θέμα της κυρίας Θάνου, την οποία με τόση ζέση ήρθατε να υπερασπιστείτε. Πρώτον, κύριε Τσίπρα επί των ημερών σας υπήρχε καρτέλ στον χώρο διανομής του Τύπου; Εκπλήσσομαι. Ήσασταν 4,5 χρόνια Πρωθυπουργός και επιτρέψατε να υπάρχει καρτέλ στον Τύπο κατά τέτοιο τρόπο που χρειάστηκε να έρθει η κυρία Θάνου για να το καταπολεμήσει στη λήξη της θητείας σας; Απαράδεκτο αν αφήσατε να υπάρχει το καρτέλ, εσείς ένας τόσο αδέκαστος Πρωθυπουργός. 
         Είπατε ότι μεθοδεύει η κυβέρνησή μας φοβερούς τρόπους για να αλλάξει την κυρία Θάνου κατά τρόπο αδιανόητο. Το όνομα Αικατερίνη Σαββαΐδου σας λέει τίποτα; Θυμάστε πώς τη “φάγατε” εσείς προσωπικά, κύριε Τσίπρα; Με μία ψευδή κατηγορία για την οποία αθωώθηκε στη συνέχεια στα δικαστήρια, μόνο και μόνο γιατί δεν σας έκανε προφανώς τις δουλειές σας. Θα έρθετε εσείς και θα μας κάνετε μαθήματα για το πώς μπορεί μία κυβέρνηση να διώξει κάποιον που δεν θέλει; Εσείς το κάνατε και είστε ο πρώτος διδάξας με τρόπο αναίσχυντο.          Αντιθέτως εμείς, κύριε Τσίπρα, κάναμε κάτι πολύ διαφορετικό. Πριν από τις εκλογές, όταν φέρατε στη Βουλή των Ελλήνων το διορισμό της κυρίας Θάνου και την εκλέξατε με τη Χρυσή Αυγή, θέσαμε ενώπιον του ελληνικού λαού την πρόθεσή μας να θεωρήσουμε αυτή την εκλογή άκυρη. Ήταν η μέρα που η κυρία Θάνου δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να τη βγάλει από τη θέση της. 
Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κύριε Τσίπρα, δεν διορίσατε όμως μόνο την πρώην Σύμβουλό σας στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, κυρία Θάνου, αλλά διορίσατε ως Αντιπρόεδρο τη Διευθύντρια του γραφείου του κυρίου Παππά και ως συμβούλους συμμετέχοντες στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός σας. Συριζαίοι βρέθηκαν ως δήθεν μέλη μίας Ανεξάρτητης Αρχής για την οποία η ευρωπαϊκή νομοθεσία λέει ότι δεν πρέπει να έχει ίχνος πολιτικής επιρροής. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι το ίχνος πολιτικής επιρροής είναι η μισή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και η στενότερή σας συνεργάτης στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.  Άρα η τροπολογία μας έρχεται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, την ελληνική και την ευρωπαϊκή. 
         Άρα, λοιπόν, κύριε Τσίπρα, σας καλώ να υπερψηφίσετε αυτή την τροπολογία, να δείξετε ότι διδαχτήκατε κάτι από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και να πάμε όλοι τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά.  
       Κύριε Σπίρτζη, δείτε πώς τα φέρνει η ζωή. Η τροπολογία που κατέθεσα για το Ελληνικό ξέρετε από ποιο νόμο είχε μπει; Εκείνον που σας έλεγα για το Θριάσιο ότι θα το κόψει η Ευρώπη. Και ξέρετε τι έκανε η Ευρώπη; Το έκοψε. Και ξέρετε τι άλλο έκανε; Κάνει τώρα έρευνα για διαφθορά για το πώς ήρθε αυτή η τροπολογία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
Δεν είναι λίγο περίεργο, κύριε Υπουργέ και κύριε πρώην Πρωθυπουργέ να έρχεστε στη Βουλή των Ελλήνων και να κατηγορείτε εμάς για εξυπηρέτηση 
επιχειρηματικών συμφερόντων όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας ερευνά για διαφθορά για κάτι που ψηφίσατε στη Βουλή των Ελλήνων; 
‘Όλα αυτά ας τ’ αφήσουμε στο παρελθόν και πάμε στο μεγάλο. Το μεγάλο, κύριε Τσίπρα, είναι να πάει ο τόπος μας μπροστά. Γι’ αυτό μάχεται αυτή η κυβέρνηση, αυτό θα κάνουμε και αυτό θα πετύχουμε».

Η ομιλία επί προσωπικού στο ακόλουθο link:

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.