Friday, August 9, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Ιδεολογικά νεοφιλελεύθερος και ταξικά μεροληπτικός υπέρ ισχυρών ο Μητσοτάκης»

Ξεκίνησε τις παρεμβάσεις του στη Βουλή των Ελλήνων ο Σερραίος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης. Παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που μεταξύ άλλων πραγματοποιεί αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και καταργεί το άσυλο στα πανεπιστήμια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τα μέλη της ΝΔ ότι δυσφημούν συστηματικά το δημόσιο πανεπιστήμιο, έχουν ιδεολογικές εμμονές και προσπαθούν να μετατρέψουν το σύνολο της δημόσιας διοίκησης σε κομματικά ελεγχόμενο μηχανισμό.


«Η κυβέρνηση με τρόπο αντισυνταγματικό προσπαθεί να αλλοιώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για την αυτοδιοίκηση. Δεν σέβεται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και αλλάζει τους όρους συγκρότησης των δημοτικών συμβουλίων και των κρίσιμων οργάνων, επιβάλλοντας απόλυτες πλειοψηφίες για Δημάρχους και Περιφερειάρχες, ανεξάρτητα από την βούληση των τοπικών κοινωνιών. Στερεί τη δυνατότητα να λειτουργήσουν οι τοπικές κοινωνίες σε πλαίσια ευρείας συναίνεσης, στερεί τη δυνατότητα πραγματικού διαλόγου, επαναφέρει τις λογικές του αποφασίζουμε κα διατάζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «η προσπάθεια φωτογραφικής καθαίρεσης της κυρίας Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αντισυνταγματική, ενάντια στον δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενδεικτική της αντίληψής σας για την διακυβέρνηση. Το ρεσάλτο που επιχειρείτε στην δημόσια διοίκηση και τις ανεξάρτητες αρχές το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα που θα έχει είναι να μειωθεί ακόμα περισσότερο η εμπιστοσύνη των πολιτών στις δομές του κράτους».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, έκανε ειδική αναφορά στις πανεπιστημιακές σχολές των Σερρών, τονίζοντας ότι: «Στο Νομό Σερρών οι πανεπιστημιακές σχολές είναι ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας. Δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα με το άσυλο και οι σχολές ήταν ανοιχτές σε όλη την κοινωνία. Νομοθετείτε με κριτήριο τις δύο σχολές της Αθήνας και δημιουργώντας αναστάτωση και ενδεχομένως προβλήματα στο σύνολο των πόλεων όπου φιλοξενούνται σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Ομιλία του Λευτέρη Αβραμάκη στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο και το επιτελικό κράτος 08.08.2019 https://youtu.be/7gYbc-0CtRw



No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.