Thursday, April 30, 2020

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών: Στήριξη στις εκδηλώσεις των εργαζομένων για τον εορτασμό της 1ης Μάη

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις εκδηλώσεις που οργανώνουν εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων σε όλη τη χωρά για τον εορτασμό της 1ης Μάη. Συγκεκριμένα χαιρετίζουμε το κάλεσμα-πρωτοβουλία του Σωματείου Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου Ν. Σερρών και την ανταπόκριση που έδειξαν σε αυτό άλλα Σωματεία, Σύλλογοι και Συλλογικότητες της Π.Ε Σερρών. Οι εορτασμοί της φετινής 1ης Μάης είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, καθώς διεξάγονται εν μέσω της πανδημίας του Covid-19, αλλά και στην αρχή της νέας οικονομικής κρίσης, η εκδήλωση της οποίας επιταχύνθηκε από τα μέτρα περιορισμού των ανθρώπινων συναναστροφών. 


Οι ΑμεΑ, στην πλειοψηφία τους ευπαθή ομάδα απέναντι στον Covid-19, βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένοι στις διαχρονικές πολιτικές απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης  του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τις Ελληνικές κυβερνήσεις και τους διεθνείς τους συμμάχους (ΟΟΣΑ, ΕΕ κ.α), οι οποίες αντιμετωπίζουν την υγεία ως υψηλού κόστους εμπόρευμα και ως πεδίο κερδοσκοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται και εν μέσω της τρέχουσας πανδημίας.

Αντίστοιχα οι ΑμεΑ υποφέρουν σταθερά από τη διαχρονική προσαρμογή των πολιτικών για την αναπηρία στις ανάγκες της οικονομίας της αγοράς -της κερδοφορίας των γιγαντιαίων εταιρικών σχημάτων που κυριαρχούν σήμερα σε αυτή. Οι ΑμεΑ έχουν νωπές μνήμες από την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους κατά την προηγούμενη οικονομική κρίση, όταν το κράτος για να εξοικονομήσει έσοδα για την αποπληρωμή του χρέους και τη στήριξη της ασθμαίνουσας κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έστειλε χιλιάδες συνάδελφους στους σύγχρονους «καιάδες». Πρόσθετα οι ΑμεΑ είδαν τα δικαιώματα τους να μην επανέρχονται κατά το προηγούμενο διάστημα ανάκαμψης της οικονομίας. Αντίθετα προστέθηκαν σε αυτούς νέα βάρη, τα οποία ακύρωσαν και τα όποια πενιχρά μέτρα πάρθηκαν για την προστασία τους, αυτή τη φορά στο όνομα της θωράκισης της ανάπτυξης.   

Σε αυτές τις συνθήκες υποστηρίζουμε το αίτημα των Σωματείων για τη ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία του λαού, τόσο κατά την περίοδο άρσης των περιοριστικών μέτρων, όσο και στο πιθανό ενδεχόμενο ενός δευτέρου κύματος της πανδημίας το επόμενο διάστημα. Παράλληλα υποστηρίζουμε και το αίτημα τους να μην πληρώσει και πάλι ο λαός τις συνέπειες της κρίσης, να υλοποιηθούν μέτρα στήριξης υπέρ των αδύναμων οικονομικών στρωμάτων.

Διεκδικούμε για τους ΑμεΑ:

  1. Με ευθύνη του κράτους δωρεάν παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού προστασίας από τον υιό (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κ.α)
  2. Το κράτος να εγγυηθεί τη διενέργεια επιστημονικών διαγνωστικών τεστ.
  3. Μέτρα προστασίας στις δραστηριότητες για την αντιμετώπιση σωματικών ή ψυχικών βλαβών (φυσικοθεραπείες, άλλου είδους θεραπείες, κ.α)     
  4. Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους ΑμεΑ και τους συγγενείς τους.
  5. Μέτρα προστασίας για τους μαθητές και γονείς ΑμεΑ
  6. Ούτε σκέψη για μείωση αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων
  7. Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες, αναπηρικό εξοπλισμό

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.