Wednesday, April 1, 2020

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Το τελευταίο διάστημα και εν μέσω αυτής της φοβερής πανδημίας που πλήττει τους λαούς όλου του κόσμου και της χώρας μας κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν υποκριτικά και δημαγωγικά παιχνίδια. Μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ να «δωρίσουν» μέρος του μισθού τους για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ που απαίτησε η κίνηση αυτή να γίνει υποχρεωτική, υιοθέτησαν την στάση αυτή και πολλοί τοπικοί «άρχοντες». 


Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ως υποκριτική και δημαγωγική την στάση τους αυτή. Που ήταν όλοι αυτοί, όταν η Λαϊκή Συσπείρωση ζητούσε να πάρουν θέση για την μη μεταφορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους; Που ήταν όλοι αυτοί όταν στην προσπάθεια των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να ιδιωτικοποιήσουν την υγεία πετούσαν το μπαλάκι της ΠΦΥ (Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας  Υγείας) στους Δήμους με μηδενικούς πόρους; Που ήταν όλοι αυτοί όταν η Λαϊκή Συσπείρωση στην ΠΕ Σερρών διεκδικούσε και οργάνωνε σε πάλη να μην κλείσουν τα κέντρα Υγείας Στρυμονικού και Μαυροθάλασσας  αλλά να ενισχυθούν με επιστημονικό προσωπικό και ιατρικό εξοπλισμό;
Γιατί δεν υιοθέτησαν ποτέ αλλά αδιαφορούσαν πλήρως για τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που απαιτούσε και οργάνωνε την πάλη; Αντίθετα, καταψήφιζαν τις προτάσεις της , τις οποίες και  ξαναθυμίζουμε:
• Για τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος υγείας, σύγχρονου, πλήρως στελεχωμένου με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
• Για την πανελλαδική ανάπτυξη αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, συνδεδεμένα με τους τόπους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, σε όλους τους δήμους και τις πόλεις, με παροχή υπηρεσιών που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής και για τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών, των ΑμεΑ, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των μεταναστών.
• Άμεση δωρεάν κάλυψη του συνόλου των σύγχρονων αναγκών των ασθενών μας σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ΠΦΥ.
Αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών στην ΠΦΥ, χωρίς καμία συμμετοχή των ασθενών.
Ανάπτυξη δημόσιων ΚΥ αστικού και περιφερικού τύπου, πλήρως εξοπλισμένα και επαρκή σε αριθμό, ώστε να καλύπτουν το σύνολο των σύγχρονων αναγκών. Στελέχωση των ΚΥ με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες και με οικογενειακούς γιατρούς, με σταθερές - μόνιμες σχέσεις εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Προσανατολισμός των ΚΥ πρέπει να είναι η συμβολή αποτελεσματικά στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία και όχι να παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες συνταγογράφησης και να παίζουν το ρόλο του φράχτη -επιστημονικοφανούς κόφτη- εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας και δευτεροβάθμιας - τριτοβάθμιας περίθαλψης.

Η υποκρισία τους και τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες στόχο έχουν να κρύψουν τις μεγάλες ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση και τον κατακερματισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.

Μόνο μια θέση πατάει στην πραγματικότητα
 η θέση που λέει: δραστική μείωση των μισθών βουλευτών κι άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων, κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων. 
Αυτή η πρόταση ισχύει πάντα, πόσο μάλλον σε συνθήκες όπως οι σημερινές, που ο λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, από τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, καθώς και από τα μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας. 
Καλούμε τον λαό να δυναμώσει την φωνή του και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση:

1. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας.
2. Να μονιμοποιηθεί τώρα όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κ.λπ. χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
3. Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
4. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής.
5. Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κ.λπ.) να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός. Να παταχτεί η αισχροκέρδεια.
6. Να εξασφαλιστεί η ιατρική παρακολούθηση, η επαρκής υγιεινή και διατροφή σε προνοιακά ιδρύματα, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία και τις σχολές, στις στρατιωτικές μονάδες, στις προσφυγικές δομές.
7. Να πάρει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες υγείας, στο πλαίσιο της εργοδοτικής ευθύνης και να καλυφθούν όλα τα κενά σε γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας. Άμεση και επίσημη ενημέρωση όλου του προσωπικού, όλων των κλάδων των μονάδων υγείας.
8. Να εξασφαλίσει πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:
α) Σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς.
β) Σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο ή αν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι 
Με την Λαϊκή Συσπείρωση 
Στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.