Thursday, April 23, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Νίκη της κοινωνίας των πολιτών η κατάργηση των voucher για τους επιστήμονες»

Με αφορμή την αναδίπλωση της κυβέρνησης της ΝΔ στο ζήτημα της τηλεκατάρτισης , ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Η συλλογική κοινωνική αντίδραση των επιστημόνων και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την αντιπολίτευση υποχρέωσαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω την κατάπτυστη τηλεκατάρτιση που επέβαλε σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες. Η υπαναχώρηση υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε δεν αλλάζει την ουσία της κυβερνητικής προσπάθειας που ήταν η προκλητική εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων που όπως αποδεικνύεται είχαν και συγγενικές σχέσεις με πρόσωπα κλειδιά στο επιτελείο της ΝΔ. Ταυτόχρονα, η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι οι επιστήμονες θα λάβουν τελικά 600€ και όχι 800€ όπως προβλέπεται για τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες που τελούν υπό υποχρεωτική αναστολή επαγγελματικής δραστηριότητας δημιουργεί πολλαπλάσια ερωτηματικά. Η ΝΔ επίσης δεν ξεκαθαρίζει εάν αυτοί που διαχειρίζονται τις περιβόητες πλατφόρμες τηλεκατάρτισης και τα ΚΕΚ που ξεκίνησαν την διαδικασία κατάρτισης των επιστημόνων θα αποζημιωθούν, ενώ επίσης δεν ενημερώνει κανέναν για το τι θα γίνουν τα υπόλοιπα χρήματα που προβλέφθηκαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Αυτό όμως που είναι σε όλους ξεκάθαρο είναι ότι η ΝΔ έχει το σκάνδαλο στο DNA της. Οι τρόποι που βρίσκει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα ακόμα και στις πιο κρίσιμες στιγμές ξεπερνούν και τα πιο ευφάνταστα σενάρια. Η μοναδική της ικανότητα στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος ακόμα και όταν η εθνική οικονομία καταρρέει, η ταχύτητα με την οποία μοιράζει εκατομμύρια στην οικονομική ελίτ και η βραδύτητα με την οποία ανταποκρίνεται στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για ανικανότητα των στελεχών της αλλά για συνειδητές πολιτικές επιλογές. Η νοοτροπία, το DNA της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής παράταξης είναι αυτά που ευθύνονται για τα περισσότερα δεινά της χώρας. Είναι σαφές και σταδιακά γίνεται αντιληπτό και από το σύνολο των ψηφοφόρων της ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι η πλέον ακατάλληλη για να διαχειρίζεται την περιουσία του ελληνικού λαού. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να τρώνε μεταξύ τους ακόμα και το υστέρημα της κοινωνίας. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για τον τόπο».  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.