Monday, April 27, 2020

Κώστας Μπούμπας: «Οικονομική στήριξη μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι μικρομεσαίων»

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Μπούμπας, προς: Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: «Οικονομική στήριξη μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι μικρομεσαίων»
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:


Κύριοι κύριοι Υπουργοί,

 Για μια ακόμη φορά, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση στηρίζει μόνον τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι τους αντίστοιχους μικρομεσαίους. Το μέτρο ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρηματιών, λόγω των απαγορεύσεων της περιόδου του κορωνοϊού, που αφορά στην πολυδιαφημισμένη «προκαταβολή» (ειδικό δάνειο από το κράτος) και έχει πολύ ευνοϊκό επιτόκιο αλλά και ευκολίες πληρωμής, απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον σε όσους εκ των ως άνω έχουν αρμόδια δηλωμένο υπαλληλικό προσωπικό εν ενεργεία. Η προαναφερθείσα προϋπόθεση, όμως, στην ουσία, εξαιρεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αφού, οι τελευταίοι, επί το πλείστον, δεν είναι σε θέση να διατηρούν αρμόδια δηλωμένο εν ενεργεία υπαλληλικό προσωπικό για όσο διάστημα είναι κλειστοί, λόγω των απαγορευτικών μέτρων, ένεκα κορωνοϊού. 
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :
Προτίθεσθε να επιτρέψετε την πρόσβαση και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που δεν διατηρούν υπαλληλικό προσωπικό εν ενεργεία, στα ως άνω έκτακτα κονδύλια οικονομικής ενίσχυσης, που θεσμοθετήθηκαν υπέρ των πληττόμενων επιχειρηματιών, λόγω των απαγορεύσεων της περιόδου του κορωνοϊού, εν είδει δανείου με ευνοϊκούς όρους;

Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Μπούμπας

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.