Saturday, April 25, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Status FM, μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη σε ότι αφορά το σκάνδαλο των voucher για τους επιστήμονες. Η αποκάλυψη ότι στενοί συνεργάτες του Μαξίμου και Υπουργών έχουν άμεση σχέση με τις πλατφόρμες που επιλέχθηκαν να παρέχουν την τηλεκατάρτιση, η επιλογή να μειώσουν τα χρήματα που δικαιούνται οι επιστήμονες για να βγάλουν εκατομμύρια συγκεκριμένα άτομα, η πολιτική επιλογή να ανεβάσουν το κόστος της ενίσχυσης των επιστημόνων χρησιμοποιώντας 90 εκατομμύρια εθνικών πόρων, η επιλογή να μην εκταμιεύσουν τους ευρωπαϊκούς πόρους που διατέθηκαν για αυτό το σκοπό αλλά να χρησιμοποιήσουν τα εθνικά χρήματα, είναι ένα σκάνδαλο πρωτοφανές λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες μέσα στις οποίες σχεδιάστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται. Δεν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, αλλά για συνειδητή επιλογή διασπάθισης δημοσίου χρήματος για την εξυπηρέτηση της κομματικής πελατείας, σε μια χρονική στιγμή αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας χιλιάδων επιχειρήσεων και βαθιάς ύφεσης. Η μόνη επιλογή που έχει η κυβέρνηση είναι η αποπομπή του νεκροθάφτη των εργασιακών σχέσεων του κ Βρούτση δεδομένου ότι ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Λευτέρης Αβραμάκης υποστήριξε ότι:
«Σε ότι αφορά την υγειονομική κρίση η χώρα ανταποκρίνεται καλύτερα από άλλες χώρες κυρίως χάρη στην εντυπωσιακή προσπάθεια του ελληνικού λαού να αυτοπεριοριστεί. Τα εύσημα ανήκουν στον ελληνικό λαό πρωτίστως και δευτερευόντως συνολικά στο πολιτικό σύστημα που επέδειξε υπευθυνότητα αντί να αξιοποιήσει την μεγάλη αυτή κρίση για την αποκομιδή πολιτικών οφελών. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος της κρίσης, η κυβέρνηση σε αυτή την συγκυρία περνάει κάτω από τον πήχη, δεδομένου ότι δεν έχει κάποιο πρόγραμμα περιορισμού της ύφεσης και επανεκκίνησης της οικονομίας με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις. Επιμένει να στηρίζει συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα όπως οι κλινικάρχες, οι εργολάβοι, τους καναλάρχες, προσφέροντας εκατομμύρια τη στιγμή που πρέπει να χρηματοδοτηθεί η πραγματική οικονομία, να ενισχυθεί οικονομικά η πραγματική κοινωνία, να χρηματοδοτηθεί δυναμικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Ερωτηματικά επίσης προκύπτουν για το γίνεται με το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποιούνται και σε ποια κατεύθυνση αυτοί οι πόροι; Τη μια η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν, την άλλη ότι επαρκούν μέχρι τον Ιούνιο. Έχουμε ζητήσει αναλυτική ενημέρωση ως αξιωματική αντιπολίτευση, θεσμικά στην Βουλή και δεν έχουμε απαντήσεις».
Σχολιάζοντας τέλος τις δημοσκοπήσεις ο Λευτέρης Αβραμάκης τόνισε:
«Τα 11 εκατομμύρια στους καναλάρχες πιάνουν τόπο. Έχει φιμωθεί η αντιπολίτευση και ο ελληνικός λαός δεν ενημερώνεται για τις προτάσεις που καταθέτουμε. Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα πρόγραμμα συνολικής αντιμετώπισης της νέας αυτής κρίσης, κοστολογημένη και άμεσα υλοποιήσιμη με τους δικούς μας μάλιστα πόρους. Κανένα κανάλι, με εξαίρεση τα 5 λεπτά που αφιέρωσε η κρατική τηλεόραση, δεν αφιέρωσε λίγο χρόνο για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το «Πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι». Σε κάθε περίπτωση όμως, τα συμπεράσματα του ελληνικού λαού για την κυβέρνηση θα εξαχθούν το επόμενο διάστημα όταν και συνολικά η κοινωνία και η εθνική οικονομία θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κυβερνητικής διαχείρισης».    

Συνέντευξη Λευτέρη Αβραμάκη στο Status FM 107,7 24.04.2020 https://youtu.be/Djcv95PpjgI 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.