Thursday, April 23, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Να ληφθούν από τους Δήμους επιπλέον μέτρα κοινωνικής και οικονομικής στήριξης όσων πλήττονται»

Εβδομήντα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 5700/10.04.2020) με την οποία ζητούν η κυβέρνηση να υιοθετήσει σειρά μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υποστηριχθούν όσοι πλήττονται από τον κορωνοϊό μέσω των Δήμων. 

Οι Βουλευτές ζητούν μεταξύ άλλων την αναστολή είσπραξης δημοτικών τελών, την απαλλαγή είσπραξης τελών τραπεζοκαθισμάτων, την αναστολή πληρωμής των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την κρατική επιχορήγηση των παιδικών δημοτικών σταθμών προκειμένου να μπορέσουν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους με το τέλος της καραντίνας, την αναστολή πληρωμής ενοικίων για δημοτικά καταστήματα, την δημιουργία κινητών μονάδων ελέγχου για όσους εργαζόμενους έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο είτε στις δημόσιες υπηρεσίες είτε στις επιχειρήσεις που λειτουργούν,  πρόσθετη χρηματοδότηση των Δήμων για να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τις κοινωνικές επιχειρήσεις αθλητισμού και πολιτισμού με τις οποίες συνεργάζονται, ενίσχυση των ΚΑΠ ή του ΠΔΕ ή του Προγράμματος Φιλόδημος προκειμένου οι Δήμοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους παρά την προτεινόμενη μείωση εσόδων από την μη είσπραξη δημοτικών τελών και πρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου να καλυφθούν οι εργαζόμενοι που αμείβονται με αντίτιμο (πχ ορισμένοι καθηγητές των δημοτικών ωδείων και των εργαζόμενων με συμβάσεις έργου. 
Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε σχετικά:

«Είναι αυτονόητο ότι μετά από τόσο μεγάλο διάστημα που η οικονομία δεν λειτουργεί και οι επιχειρήσεις είναι κλειστές, το κράτος πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά για να μειώσει όσο γίνεται τις επιπτώσεις και να βοηθήσει όπως και όσο μπορεί για να επανέλθει η οικονομία σε κανονικούς ρυθμούς το δυνατόν συντομότερα. Η απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης από το τέλος τραπεζοκαθισμάτων έως το τέλος του έτους, η απαλλαγή όλων των πολιτών που πλήττονται οικονομικά από τα δημοτικά τέλη έως το τέλος του χρόνου, η άμεση δημιουργία κινητών μονάδων ελέγχου του πληθυσμού για κορωνοϊό ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται έγκαιρα τυχόν νέα κρούσματα αλλά και για να αισθάνονται ασφαλείς όσοι συνεχίζουν να εργάζονται για την εξυπηρέτηση όλων μας, είναι μερικά από τα αυτονόητα μέτρα που οφείλει να υιοθετήσει και να χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση. Η μετάθεση προθεσμιών και τα δάνεια που μέχρι στιγμής προωθεί, δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ουσιαστικές και αποφασιστικές παρεμβάσεις που θα περιορίσουν την ύφεση και θα επαναφέρουν τάχιστα την οικονομία σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας. Σε αυτή τη διαδικασία απαιτείται η άμεση εμπλοκή των Δήμων και η γενναία χρηματοδότησή τους. Η ΝΔ χάνει πολύτιμο χρόνο και δείχνει να μην έχει σχέδιο ούτε κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Η λογική «βλέποντας και κάνοντας» που ακολουθεί όλο αυτό το διάστημα πολλαπλασιάζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας. Χρειαζόμαστε περισσότερο κράτος τώρα, χρειαζόμαστε περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, χρειαζόμαστε περισσότερη διαφάνεια. »

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.