Tuesday, April 21, 2020

Τόσιος: 21η Απριλίου 1967 Μία μαύρη επέτειος


Ανάρτηση στο FB του Πασχάλη Τόσιου, Συμβούλου έκδοσης στην εφημερίδα Κ. Παρατηρητής Σερρών




«#Χούντα_Μαύρη_επέτειος
Σαν σήμερα, πριν από 53 χρόνια, η χούντα των συνταγματαρχών κατέλυσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα.
Με κεντρικό σύνθημα «Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών» απαγόρευσε την ελευθερία της έκφρασης και εκτόπισε, φυλάκισε και βασάνισε όποιον τόλμησε να εναντιωθεί στο πραξικόπημα που συνέβαλε καθοριστικά και στην Kυπριακή τραγωδία.
Σε μια εποχή ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, το ιστορικό αυτό κεφάλαιο πρέπει να διδάσκεται στη νέα γενιά και να προβληματίζει όσους λησμονούν ότι η δημοκρατία, παρά τις αδυναμίες της, παραμένει το μόνο πολίτευμα που εγγυάται την ελευθερία έκφρασης, τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τη μέρα αυτή, πρέπει να μην λησμονούμε πως είναι ευθύνη του κάθε πολίτη να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της δημοκρατίας μέσα από την ενεργό συμμετοχή, την συνειδητή άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, την παρακολούθηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την κριτική σκέψη.»



Υ. Γ «Η 21η Απριλίου, η ημέρα επιβολής από τους φασίστες της επταετούς χούντας στην πατρίδα μας, είναι μια μέρα για μένα με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, μιας και ένα από τα πολλά άσχημα αποτελέσματα που γέννησε αυτή, ήταν η φυλάκιση και η εξορία στον αγαπημένο μου παππού Πασχάλη θ. Τόσιο, ο οποίος λαβωμένος "έφυγε" λίγα χρόνια μετά την πτώση της χούντας το 1978 σε ηλικία 49 χρονών.
Ένα γεγονός που έχει σημαδέψει την παιδική μου ηλικία και θα είναι πάντα η αφορμή και ο λόγος των αγώνων μου για δημοκρατία και ελευθερία ενάντια στους φασίστες και στους ρουφιάνους.

#Δεν_ξεχνώ »







No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.