Thursday, April 2, 2020

Ένωση Στρατιωτικών Σερρών: Προληπτικά μέτρα & Χορήγηση Υλικών έναντι του Κορωνοϊού COVID-19


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.ΣΠΕ.Ε.Σ.), αφουγκραζόμενη την έντονη ανησυχία των Τακτικών Μελών της επιθυμεί να αναδείξει το θέμα της πρόληψης και διασφάλισης των εν ενεργεία στελεχών των Ε.Δ.  του Ν. Σερρών έναντι του κορωνοϊού COVID-19.


Τα στελέχη των Ε.Δ. βιώνουν καθημερινά εργασιακό περιβάλλον που απαιτεί χρήση κοινόχρηστων κτηριακών εγκαταστάσεων (τουαλέτες, χώροι διατέλεσης 24ωρης διατεταγμένης υπηρεσίας κ.λπ.), καθώς και κοινής χρήσης υλικών και μέσων μεταφοράς (οχήματα, οπλικά συστήματα κ.ά).

Ως εκ τούτου η προστασία των εν ενεργεία στρατιωτικών από τον ανωτέρω ιό, ο οποίος αναφέρεται ότι καταγράφει εύκολη και ταχεία διασπορά στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε χώρους συγχρωτισμού, απαιτεί άμεση χορήγηση υλικών προσαρμοσμένων στις ανάγκες της εν λόγω περίπτωσης (αντισηπτικά, απολυμαντικά, γάντια, μάσκες κ.ά).

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπερκεραστούν εν μέσω πανδημίας γραφειοκρατικές διαδικασίες (π.χ. απαιτούμενες δαπάνες και δη ετεροχρονισμένες) που είναι χρονοβόρες και να εφαρμοστούν κατεπείγουσες διαδικασίες προμήθειας υλικών για προσπέλαση των εγκυμονούντων κινδύνων, ώστε η έλλειψη έμπρακτης πρόληψης να μην οδηγηθεί σε εκ των υστέρων υγειονομικά θεραπευτικά μέτρα λόγω προσβολής και νόσησης με περαιτέρω αδιευκρίνιστες συνέπειες.

Εν κατακλείδι το Σωματείο συμμερίζεται τις ανησυχίες των συναδέρφων και ζητά την άμεση υλοποίηση στη  χορήγηση των αναγκαίων υλικών, κατ’ επέκταση των ήδη εν καιρώ διατυπωθέντων έγγραφων μέτρων της υπηρεσίας καθώς και σε ολιστικό φάσμα πληροφοριακής χρήσης τους, για όπου αυτά ελλείπουν ή είναι παντελώς ανεπαρκή για τις υφιστάμενες ανάγκες πρόληψης.

Στα μέλη μας κοινοποιείται το παρόν στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διαφάνειας, που χαρακτηρίζει την Ένωση και την εν συνόλω πορεία των ενεργειών που τα αφορούν.

Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση καθώς και για περαιτέρω στοιχειοθέτηση των θεμάτων του Σωματείου μας τα οποία εδράζονται υπό δεδομένα αντικειμενικότητας, εργασιακής δικαιοσύνης με απόληξη την έλλογη εξομάλυνση του εργασιακού βίου των εν ενεργεία στρατιωτικών.

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.)

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.