Thursday, April 30, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Προσβάλει του λειτουργούς της εκπαίδευσης ο Μητσοτάκης»

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την σημερινή (30/4/2020) συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την κρίση του κορωνοϊού, δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός της χώρας πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό του, προσβάλλοντας για μια ακόμη φορά τους λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης, όταν δήλωσε χωρίς καμία ντροπή, ότι τα παιδιά που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία αυτή την εποχή ξεπερνούν τα παιδιά που φοιτούν στα δημόσια σχολεία. Προσπάθησε να το διορθώσει λέγοντας ότι και σε κάποια δημόσια σχολεία λειτουργεί καλύτερα το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, αλλά για μια ακόμη φορά κατάφερε να μην αποκρύψει τους μύχιους πόθους της παράταξής τους, της μετακίνησης δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών στη λύση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. 
Ο πρωθυπουργός της χώρας υπηρετώντας με συνέπεια την πιο νεοφιλελεύθερη εκδοχή των ιδεολογημάτων ξεχνά ότι:
  • Στο σύνολό τους οι εκπαιδευτικοί των δημοσίων σχολείων βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών, κάνουν μαθήματα καθημερινά, συχνά με ιδιωτικά μέσα, επικοινωνούν ακόμα και ατομικά με τον κάθε μαθητή, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει πίσω.
  • Ξέχασε ή δεν έμαθε ότι σε όλες τις δομές δημόσιας εκπαίδευσης το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και οι σύλλογοι διδασκόντων έδωσαν μάχη να καλύψουν τα προβλήματα της εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης που εξήγγειλε η κυβέρνηση χωρίς να έχει διασφαλίσει ούτε τις υποδομές ούτε τις αντοχές των δικτύων. 
  • Ξέχασε ή δεν έμαθε ποτέ ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί εργάστηκαν περισσότερες ώρες από ότι προβλέπεται ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσαν υποχρεωτικά σεμινάρια ακόμα και για γνώσεις που ήδη κατείχαν και δεν ζήτησαν καμία πρόσθετη αμοιβή
  • Ξεχνά ή δεν έμαθε ότι πολλά από τα ιδιωτικά σχολεία που διαφημίζει (ευτυχώς όχι όλα) επέβαλαν αναστολή σύμβασης εργασίας στους εκπαιδευτικούς που απασχολούν προκειμένου να πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κράτους, υποχρεώνοντάς τους παράλληλα να προσφέρουν κανονικά ή και περισσότερες υπηρεσίες χωρίς να πληρώνονται γι αυτό με την απειλή της μη ανανέωσης των συμβάσεων για την επόμενη χρονιά.

Το σημαντικότερο όλων όχι απλώς ξέχασε να ευχαριστήσει έστω τους λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης για την προσφορά τους στα παιδιά όλο αυτό το διάστημα, αλλά αντίθετα τους προσέβαλε ισχυριζόμενος ότι σε αυτές τις συνθήκες οι ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης λειτούργησαν καλύτερα από τις δημόσιες. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε έμμεσα ότι η κυβέρνησή του δεν είχε την ικανότητα να διασφαλίσει την ίδια ποιότητα και την ίδια αποτελεσματικότητα σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά. Το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης όμως, οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων, κατάφεραν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να ανταποκριθούν στο έργο τους. Ο πρωθυπουργός δεν σέβεται αυτή την πραγματικότητα, δεν σεβάστηκε αυτούς τους ανθρώπους, δεν τους αναγνώρισε τίποτα. Αρκέστηκε για μια ακόμη φορά να διαφημίσει τα ιδιωτικά σχολεία. Είναι ακατάλληλος και αυτός και το κόμμα του να διαχειρίζονται τη δημόσια εκπαίδευση ακριβώς γιατί δεν την σέβονται και δεν την έχουν σε καμία υπόληψη. 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.