Thursday, April 30, 2020

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Σερρών για την Πρωτομαγιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ       1Η ΜΑΙΟΥ 
Ο πιο θανάσιμος "ιός" είναι η εκμετάλλευση και η καταπίεση -η πιο αποτελεσματική “θεραπεία” είναι ο αγώνας για τα δικαιώματα μας. 

Ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) κάνει επίκαιρο όσο ποτέ τον αγώνα για τα δικαιώματα στην εργασία, στην ίδια τη ζωή! 

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις των εργατικών σωματείων για την Πρωτομαγιά, τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. 
Αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα χιλιάδων εργαζόμενων γυναικών και ανδρών στην παγκόσμια ιστορία, όπως οι εργάτες του Σικάγο το 1886, που δε συμβιβάστηκαν με  τις άθλιες συνθήκες εργασίας και ζωής, με τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.
Τιμάμε τον αγώνα τους και βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο σήμερα που η οικονομική κρίση ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα, στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο.
Δε θα πληρώσουμε ξανά! Δε θα αφήσουμε να μας τσακίσει η νέα κρίση!
beautiful-red-carnation-isolated-on-white-vector-6577076.jpg Απευθυνόμαστε σε σένα που βιώνεις την ανασφάλεια για την υγεία, το εισόδημα, τη δουλειά και το ωράριο “λάστιχο”, τη βία σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Τα μέτρα της κυβέρνησης όχι μόνο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα δεσμά, αλλά τα κάνουν ακόμα πιο ασφυκτικά. 
  • Η λεγόμενη έξοδος από την καραντίνα σημαίνει στην πραγματικότητα για τις εργαζόμενες ενίσχυση της τηλεργασίας, των ακανόνιστων ωραρίων και άλλων “ευέλικτων” μορφών εργασίας. 
  • Η “επόμενη μέρα” σηματοδοτεί τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας
Δε θα μας κλείσουν το στόμα με μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος! 
Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε σιγή ‒ δεν αναβάλλονται!
Τον 21ο αιώνα, οι πανδημίες, οι φυσικές καταστροφές μπορούν να αντιμετωπιστούν με βάση την τεράστια επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη. Όμως, ο πιο θανάσιμος “ιός”, που φρενάρει αυτές τις δυνατότητες, είναι η εκμετάλλευση και καταπίεση. 

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει δυνατές και μαχητικές.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.