Friday, April 3, 2020

Κοροναϊός : Τσιόδρας για σωματική άσκηση – Μένω σπίτι δεν σημαίνει μένω ξάπλα


Για το θέμα της σωματικής άσκησης, κυρίως των ηλικιωμένων ανθρώπων που παραμένουν στα σπίτια τους λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό, ρωτήθηκε χθες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.


Ο λοιμωξιολόγος ξεκαθάρισε πως «ο εγκλεισμός δεν σημαίνει και αποκλεισμός από την άσκηση και τη φυσική δραστηριότητα. Δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι μένω σπίτι ξάπλα. Πρέπει η άσκηση να είναι τουλάχιστον μισή ώρα. Δεν απαγορεύεται η άσκηση έξω με απόσταση ασφαλείας. Θέλουμε να διατηρηθεί καλό το επίπεδο υγείας του πληθυσμού. Αυτό που μας απασχολεί είναι η συνωστισμός».
Υπάρχουν προγράμματα που μπορεί να κάνει κανείς σπίτι αλλά και έξω με μια απόσταση ασφαλείας. Τον συνωστισμό θέλουμε να αποφύγουμε, είπε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος σε συνομιλία του με ασθενή ο οποίος του είπε πως δεν είχε έρθει σε επαφή με κανένα ωστόσο είχε πάει στη λαϊκή.
Ο καθηγητής ακολούθως αναφέρθηκε λεπτομερώς στα οφέλη του περπατήματος στον ανθρώπινο οργανισμό και στις πιθανές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει η ακινησία σημειώνοντας χαρακτηριστικά «δεν είπαμε να είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι».
Η στρατηγική μας, μέχρι στιγμής, αποδίδει, επανέλαβε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι «ο λόγος που παίρνουμε τα μέτρα είναι ότι δεν θέλουμε να κολλήσουμε όλοι μαζί. Τα μέτρα αξιολογούνται και επαναξιολογούνται συνέχεια».
Συνεχίζοντας ο Ν. Χαρδαλιάς είπε ότι αυτό που θέλουμε είναι ο πολίτης να βγαίνει έξω για τις δραστηριότητες του μια φορά για ένα μισάωρο συνδυάζοντας τις δραστηριότητες του και όχι πολλές φορές την ημέρα.

Πηγή: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.