Tuesday, June 11, 2013

Πουλούσαν νεογνά αλλοδαπών για 15.000 ευρώ

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δρούσε σε Ελλάδα και Βουλγαρία εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Ήδη συνελήφθησαν πέντε Βούλγαροι, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι φέρονται ως μέλη του.
Πουλούσαν νεογνά αλλοδαπών για 15.000 ευρώ
Η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν επέλεξαν να πουλήσουν νεογέννητο αγοράκι, αντί του ποσού των 15.000 ευρώ, σε άτεκνο ζευγάρι, που όπως αποδείχθηκε ήταν αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. 

Το 13 ημερών βρέφος γεννήθηκε στο «Τζάνειο» νοσοκομείο των Αθηνών όπου μετά τη γέννα, το κύκλωμα ανέλαβε να το μεταφέρει, μαζί με την 27χρονη μητέρα του (που συνελήφθη), στη Θεσσαλονίκη. 

Η επιχείρηση σύλληψης των μελών του κυκλώματος «στήθηκε» στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όπου σε διαμέρισμα της οδού Φιλιππουπόλεως, φιλοξενούντο τις τελευταίες μέρες η 27χρονη και το νεογέννητο παιδί της. 

Στο ίδιο διαμέρισμα διέμεναν και τα μέλη του κυκλώματος. 

Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλες δύο εγκυμονούσες γυναίκες από τη Βουλγαρία, οι οποίες προσήχθησαν από τις Αρχές, και εκτιμάται ότι θα γεννούσαν τις επόμενες μέρες στη χώρα μας με σκοπό να «πουλήσουν» τα νεογνά τους. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ηλικίας από 32 έως 52 ετών, είναι οι φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος. 

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πρόκειται για έναν 52χρονο άντρα και μία γυναίκα, 51 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εντόπιζαν στη Βουλγαρία τις κυοφορούσες γυναίκες, τις μετέφεραν στην Ελλάδα για να γεννήσουν και προέβαιναν στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους «αγοραστές». 

Τα υπόλοιπα τρία μέλη, σύμφωνα με την Αστυνομία, δρούσαν συνεπικουρικά, παρίσταντο στα ραντεβού και διευκόλυναν την ομάδα στην εγκληματική της δράση. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η «ταρίφα» για την «αγοραπωλησία» ανερχόταν σε 15.000 ευρώ, ενώ οι βιολογικές μητέρες εισέπρατταν το ποσό των 3.000 ευρώ. 

Κατά την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 κινητά τηλέφωνα, 12 κάρτες SIM και πλήθος εγγράφων και ιατρικών εξετάσεων του βρέφους. Παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο κύκλωμα ενέχονται γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό ή δικηγόροι. 

Με προφορική εντολή του εισαγγελέα, το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για περίθαλψη σε ειδική μονάδα φροντίδας του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

Φωτογραφία Αρχείου

var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"}); 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.