Sunday, June 9, 2013

Ομιλία Αντ. Σαμαρά στο προσυνέδριο της ΝΔ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

Σφοδρή επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ: Υπονομεύουν τον τόπο, εξυπηρετούν τους νεοναζί

Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για επιλογές που υπονομεύουν τον τόπο και για στάσεις που εξυπηρετούν τις στοχεύσεις των «νεοναζί».
Σφοδρή επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ: Υπονομεύουν τον τόπο, εξυπηρετούν τους νεοναζί
«Μερικοί δεν αντέχουν την επιτυχία της κυβέρνησης. Αλλά αυτό δεν είναι μικροψυχία. Φτάνει στα όρια της υπονόμευσης της χώρας (...) Δεν είναι υπονόμευση να διώχνεις επενδύσεις;
Η αντιπολίτευση είναι αντίθετη όχι με κάποιες αλλά με κάθε επένδυση. Πασχίζουν με κάθε τρόπο να μην έρθουν χρήματα στην Ελλάδα. (...)
Καμιά φορά σκέφτομαι ότι μισούν αυτόν τον τόπο, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Εύσημα στους εταίρους
«Δημιουργήσαμε μια κυβέρνηση τρικομματική που οι περισσότεροι δεν της έδιναν παρά λίγο καιρό ζωής», σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Σήμερα ένα χρόνο αργότερα διαψεύσαμε Κασσάνδρες και καταστροφολόγους. Και θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στα άλλα δύο κόμματα που στήριξαν αυτή την κυβέρνηση.
Υπάρχουν ασφαλώς και διαφωνίες ανάμεσά μας. Διαφωνίες ιδεολογικές, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια στον αστερισμό του Grexit αλλά στον αστερισμό του Greecovery».
Για τα λάθη του ΔΝΤ
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην πρόσφατη Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που περιέχει την ομολογία των λανθασμένων χειρισμών έναντι της ελληνικής κρίσης και πάλι σε αναφορά με την κριτική που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση:
«Τώρα μας μιλούν για τα σφάλματα του αρχικού Μνημονίου. Και ζητούν και συζήτηση στη Βουλή. Θα την έχουν τη συζήτηση, στην ώρα τους. Αλλά δεν θα τους βγει σε καλό.
Ολοι γνωρίζουν ότι τα σφάλματα τα επισημάναμε από την πρώτη στιγμή. Δεν στηρίξαμε το πρώτο Μνημόνιο επειδή ήταν λάθος η συνταγή του, κάτι που τώρα όλοι το ομολογούν. Αλλά σήμερα πλέον δεν έχει νόημα να κοιτάζουμε πίσω, προχωράμε μπροστά» είπε.
Προσφέρουν υπηρεσίες στους νεοναζί
Στην ομιλία του ο Αντ. Σαμαράς υιοθέτησε καθαρά τη λογική των δύο άκρων, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη στάση του και τις επιλογές του ρίχνει ουσιαστικά νερό στο μύλο των «νεοναζί», όπως περιέγραψε, χωρίς να την κατονομάσει, τη Χρυσή Αυγή:
««Το μόνο μελανό σημείο των τελευταίων χρόνων είναι οι νεοναζί. Οι αντιδημοκρατικές τους συμπεριφορές, οι κραυγές, οι απεχθείς θέσεις τους δεν εκφράζουν κανέναν. Δείχνουν ότι ένα μέρος της κοινωνίας μας νιώθει φόβο, απελπισία ή και τα δύο. Εκεί ποντάρουν.
Αλλά οι ακρότητες της μιας πλευράς τροφοδοτούν τις χειρότερες ακρότητες της άλλης πλευράς.
Όταν θέση τους είναι ότι πρέπει να νομιμοποιήσουμε όλους τους λαθρομετανάστες, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στους νεοναζί;
Όταν υπερασπίζονται όλα τα στέκια των κουκουλοφόρων και τους υπερασπίζονται στα δικαστήρια, δεν εξυπηρετούν τους νεοναζί;
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την καταστροφή και στη γωνία ποιος περιμένει, οι νεοναζί.
Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε επενδύσεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διώξει επενδύσεις. Και στη γωνία ποιος περιμένει;», διερωτήθηκε.
Τραβάμε κουπί
Κορυφώνοντας την κριτική του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που κάποιος διαφωνεί με τις απόψεις του τον κατηγορεί για φασίστα. Για παράδειγμα, είπε η Κική Δημουλά το αυτονόητο: Ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες. Και βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ να την καταγγείλει.
Ποιον νομίζει ότι εξυπηρετεί. Αυτούς που αρνούνται τα πάντα, ακόμη και το ιστορικό κακούργημα του Ολοκαυτώματος. Ακόμη και ο Μίκης Θεοδωράκης αναγκάστηκε να καταγγείλει τον «εθνομηδενισμό, όπως σωστά τον είπε.
«Να μη συντριβεί η χώρα μας στις μυλόπετρες των δύο άκρων. Στη λογική της σύγκρουσης των δύο άκρων», ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς που κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε:
«Με τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς έχουμε πολλές διαφορές, τα κόμματά μας διαφορετική ιστορική διαδρομή. Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να γίνει μια φανταχτερή καταστροφή. Θα έχει από τον ελληνικό λαό μια αυτοκρατορική απομόνωση. Εμείς αντίθετα, οι τρεις αρχηγοί, τραβάμε κουπί. 'Κωπηλασία χρέους΄, που θα έλεγε ο ποιητής».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.