Friday, June 7, 2013

Ψηφιακή περιπλάνηση στον Όλυμπο και τα Μετέωρα

Βόλτα στον Ολυμπο και τα Μετέωρα μέσα από τα ψηφιακά πλανητάρια
Βόλτα στον Ολυμπο και τα Μετέωρα μέσα από τα ψηφιακά πλανητάρια
Στη δημιουργία «πλανητάριου», το οποίο θα επιτρέπει την ψηφιακή ξενάγηση στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, τον Ολυμπο, που αποτελεί πλέον διεθνές «Brand Νame», προχωράει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μάλιστα, το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να περάσει σε φάση υλοποίησης, στην πόλη της Ελασσόνας, όπου έχει ήδη εξασφαλιστεί ο χώρος που θα το φιλοξενήσει.
Στόχος του είναι η προώθηση και προβολή του φυσικού πλούτου, της ιστορίας και του πολιτισμού που κουβαλάει το μυθικό βουνό, σε συνδυασμό με γεωφυσικές πληροφορίες, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών. Ενώ, ταυτόχρονα, με τη λειτουργία του θα συμβάλει στη δημιουργία περαιτέρω συνθηκών τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, "πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον" όπως επισημαίνει σε όλους τους τόνους η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Άλλωστε, ταυτόχρονα, εξελίσσεται και η δημιουργία αντίστοιχου πλανητάριου για την προβολή των Μετεώρων στην Καλαμπάκα. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τα δύο ψηφιακά εγχειρήματα προβολής του Θεσσαλικού τουρισμού ανέρχεται στα 800.000 ευρώ και το ποσό προέρχεται από το τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ψηφιακή σύγκλιση.
Το ψηφιακό πλανητάριο θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τη μυθική ιστορία του βουνού, μέσω εικονικών πλατφόρμων που θα δημιουργηθούν, σχετικών με το Δωδεκάθεο, κάνοντας συγχρόνως επεξήγηση των μύθων που συνοδεύουν το βουνό, καθώς και θα ξεναγεί τους επισκέπτες στον ορεινό όγκο ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες σχετίζονται με τη μεγάλη έκταση και τα θέματα προσβασιμότητας.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στόχος και των συγκεκριμένων δράσεων είναι η περαιτέρω προσέλκυση τουριστών, καθώς η Περιφέρεια αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενδυνάμωση του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού, ως μέσο οικονομικής ενίσχυσης του συνόλου της περιοχής και κατ' επέκταση των κατοίκων.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επισημαίνει ο κ. Αγοραστός, επενδύει στον τουρισμό γι' αυτό και έχει υιοθετήσει μια στρατηγική συνεκτικών έργων, με στόχο να δημιουργήσει "μία Περιφέρεια με χίλιους προορισμούς".

ΠΗΓΗ iefimerida.gr , political-ethics-for-the-national-int.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.