Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Αντ. Σαμαράς: «Οι Έλληνες δεν είναι φασίστες»

Σαμαράς από τη Φινλανδία: Οι Έλληνες δεν είναι φασίστες
Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/ FosPhotos

Από το «grexit» η Ελλάδα πέρασε στο «grecovery» δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Helsinking Sanoat με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Φινλανδία και προσθέτει ότι «η κατάρρευση της Ελλάδας είναι στην πράξη απίθανο σενάριο». Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στην ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες δεν είναι φασίστες».

<<Τώρα πια κανείς δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας από το ευρώ στη δραχμή», δηλώνει στην εφημερίδα ο πρωθυπουργός και σημειώνει ότι «έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην χώρα. Η προσαρμογή της δημόσιας οικονομίας προχωρά με τον ρυθμό που έχουν ορίσει οι πιστωτές ενώ το δημόσιο έλλειμμα συρρικνώνεται με ταχύτητα πρωτόγνωρ>>.

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πάντως ότι «η κατάσταση είναι ένας κοινωνικός εφιάλτης και προσθέτει ότι το 2013 θα είναι το δυσμενέστερο όλων». Ωστόσο σημειώνει ότι «από του χρόνου η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη».
 
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στην ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και λέει ότι «οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς».
 
Όπως αναφέρει και η εφημερίδα ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι προσεκτικός όταν σχολιάζει το σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, θεωρεί ότι τα μέτρα των Βρυξελλών επιδέχονται βελτίωσης και ότι παράλληλα με τις περικοπές, θα έπρεπε να έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη της οικονομίας. «Το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρξει ανάκαμψη μετά από τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι», επισημαίνει.
 
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ακόμη ακλόνητος θιασώτης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σημειώνει ότι το κοινό νόμισμα προϋποθέτει κοινή οικονομική πολιτική, υποστηρίζει ότι η τραπεζική ένωση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, λέει ναι στο κοινό χρέος δηλαδή στα ευρωομόλογα, αλλά αναφέρει ότι «η ώρα τους δεν είναι τώρα, αλλά μετά την κρίση».
 
Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός συναντάται με τον Φινλανδό ομόλογό του Γίρκι Καϊτάνεν.
 
Αύριο θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη». Πέραν του Έλληνα πρωθυπουργού, στο φόρουμ συμμετέχουν, επίσης, οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας Έντα Κένι, της Φινλανδίας Γίρκι Καϊτάνεν και της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.