Friday, June 7, 2013

«Μπρα ντε φερ» με την Άγκελα Μέρκελ θέλει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στην ανάγκη να ξεκινήσει, η κυβέρνηση της Ρώμης, σε «μπρα ντε φερ με την Άνγκελα Μέρκελ» αναφέρθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Φόλιο» που δημοσιεύεται την Παρασκευή.

Σε απόσπασμα της συνέντευξης που προδημοσιεύεται από ηλεκτρονικές πύλες των μεγάλων ιταλικών εφημερίδων, ο «Καβαλιέρε» αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Λέτα πρέπει να καταφέρει, με αξιοπιστία, να ξεκινήσει ένα μπρα ντε φερ -χωρίς φωνασκίες αλλά με μεγάλη αποφασιστικότητα- ώστε να πείσει τις χώρες της Ευρώπης που λειτουργούν ως κινητήρια δύναμη, και ειδικότερα την Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ, ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ξερή εναλλακτική: η ξαναρχίζει να γυρίζει με τρόπο δυναμικό η μηχανή της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρηματιστικού τομέα του ενιαίου νομίσματος, βγάζοντας από την παράλυση που έχει προκαλέσει η υπερβολική έμφαση που δόθηκε στο δημόσιο χρέος, ή, διαφορετικά, τα στρατηγικά σημεία της αλληλεγγύης στα πλαίσια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος- από την τραπεζική ένωση μέχρι και όλα τα υπόλοιπα- θα εξαντληθούν και θα εξασθενήσουν, και στο τέλος, η σημερινή ισορροπία θα σπάσει».

Στην συνέντευξή του προς τον διευθυντή της εφημερίδας «Ιλ Φόλιο», Τζουλιάνο Φερράρα, ο ιταλός μεγιστάνας και πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος, τέλος, στο ίδιο, πάντα, θέμα, προσθέτει:

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε μια προοπτική στην οποία η Ιταλία θα μπορούσε να χάσει ακόμη περισσότερο βάρος και πλούτο απ΄ ότι συνέβη μέχρι τώρα. Μια Ιταλία, δηλαδή, έτοιμη να τεθεί προς πώληση , με ηγεμονικές μεθόδους, από όσους βρίσκονται σε θέση ισχύος. Αυτό είναι το περιεχόμενο του μπρα ντε φερ που ανέφερα. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, τότε, ο καθ΄ένας θα πρέπει να βρει τις εθνικές και περιφερειακές του λύσεις, αποσυνθέτοντας τους μηχανισμούς της ζώνης του ευρώ».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.