Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Η αυστραλιανή κυβέρνηση εγκαταλείπει τον Τζούλιαν Ασάνζ

H αυστραλιανή κυβέρνηση -διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Μπομπ Καρ - «νίπτει τας χείρας της» όσον αφορά την υπόθεση που εκδικάζεται στις ΗΠΑ σχετικά με την κατηγορία που βαρύνει τον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

 

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Ασάνζ συνωμότησε με τον στρατιώτη Μάνινγκ για την υποκλοπή απόρρητων πληροφοριών, διαφωτίζοντάς τον κυρίως, πως να ερευνά ανώνυμα το SIPRNET (μία κλειστή πηγή πληροφοριών).
 
Ο υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται η αυστραλιανή κυβέρνηση να ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας».
 
Ευθέως, τόνισε, ότι «δεν πρόκειται να δαπανηθούν άλλα χρήματα για τον κ. Ασάνζ. Έχουν ήδη δαπανηθεί αρκετά για τα ενδιαφέροντα του συγκεκριμένου προσώπου. Μέχρι δω».
 
Εν τω μεταξύ, ο τραπεζικός οργανισμός Bank of America απέρριψε την κατάθεση ύψους 25.000 δολαρίων, «Βραβείο Θάρρους» (Courage Award) της Γιαπωνέζας μουσικού Γιόκο Όνο, στον Ασάνζ -βραβείο που απονέμει κάθε χρόνο σε άτομα που, κατά τη γνώμη της, διακρίθηκαν για τη γενναιότητά τους. Στον Ασάνζ, το απένειμε, είπε, για «το γενναίο βήμα που έκανε να επιστρέψει στο κοινό αυτό που του ανήκε».
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.