Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Μαζική απελευθέρωση γυπών διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες

Η μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση όρνεων στις Αρχάνες
Η μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση όρνεων στις Αρχάνες

Σήμερα στις έντεκα και μισή το πρωί


Η μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση όρνεων, που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.30 το πρωί, στις Αρχάνες από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων. Πρόκειται για 10 γύπες που βρέθηκαν δηλητηριασμένοι ή τραυματισμένοι στη Κρήτη, φιλοξενήθηκαν στο σταθμό Κρήτης και αποθεραπεύτηκαν πλήρως στην Αίγινα.

Μάλιστα, έχει γίνει αίτηση να ενταχθεί στο
Βιβλίο Γκίνες μιας και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μαζική απελευθέρωση του συγκεκριμένου είδους όρνεων, που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως, αφού η προηγούμενη απελευθέρωση αφορούσε σε επτά κόνδορες.

Σύμφωνα με τους οργανωτές για τη διευκόλυνση όσων δεν έχουν μεταφορικό μέσο θα υπάρχουν λεωφορεία μεταφοράς από το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας, στο άγαλμα Βενιζέλου με ώρα εκκίνησης 10 και τέταρτο) προς το σημείο απελευθέρωσης, με τη χορηγία του Δήμου Αστερουσίων, ενώ την όλη προσπάθεια υποστηρίζουν οι Μινωικές Γραμμές, η Δασική Υπηρεσία, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Αρχανών και το Χορευτικό Όμιλο Αετογιάννη, ενώ μετά την απελευθέρωση στη πλατεία του χωριού θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον όμιλο Αετογιάννη με τσικουδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.