Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

«Καταπέλτης» ο Ασάνζ για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση προσπάθησε να «ξεπλύνει» την κατασκόπευση

asanz wikiΟ ιδρυτής της αποκαλυπτικής ιστοσελίδας WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ κατήγγειλε χθες την «επικίνδυνη κατάρρευση του δικαίου» στις ΗΠΑ, ενώ η Ουάσιγκτον ακόμη δεν έχει συνέλθει από την κατάπληξη που έχουν προκαλέσει οι διαδοχικές αποκαλύψεις για δύο μυστικά προγράμματα παρακολούθησης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (ΝSA).
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει εδώ κι έναν χρόνο, ο Ασάνζ κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι προσπάθησε να «ξεπλύνει» την κατασκόπευση των τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών, όπως αποκαλύφθηκε την Πέμπτη σε δύο άρθρα καταπέλτη.
«Η αμερικανική κυβέρνηση κρατεί στις ΗΠΑ τις τηλεφωνικές καταγραφές από όλον τον κόσμο και η NSA τις παραλαμβάνει καθημερινά στα χέρια των πρακτόρων της βάσει μυστικών συμφωνιών. Αυτό είναι που προκύπτει», εκτιμά ο 41 ετών Αυστραλός.
Το ένα από τα δύο προγράμματα αφορά την συλλογή από το 2006 των τηλεφωνικών κλήσεων προς τις ΗΠΑ από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon και σύμφωνα με τις ενδείξεις κι από άλλες εταιρείες. Το άλλο πρόγραμμα, με την κωδική ονομασία PRISM, αποσκοπεί στην παρακολούθηση και καταγραφή της επικοινωνίας ξένων χρηστών του Ίντερνετ, που διαμένουν εκτός των ΗΠΑ, σε εννέα μεγάλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.