Thursday, June 6, 2013

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ… ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΑΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Αγαπητέ δημότη του Δήμου Εμμανουήλ Παππά,
Πριν μερικά χρόνια κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί τη σημερινή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Όλες αυτές οι επώδυνες αλλαγές που βιώνουμε καθημερινά δεν αφορούν μόνο την οικονομία και την κοινωνία ,αλλά και το πολιτικό σκηνικό ,το οποίο έχει διαφοροποιηθεί δραματικά. Αναπόφευκτα κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι μικρές κοινωνίες των χωριών του δήμου μας, που κλήθηκαν να οργανωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα όπως οι πολυπληθείς κοινωνίες ,θα υποστούν αλλαγές ριζικές και επίπονες.
Καθώς, λοιπόν, τα μοντέλα αυτοδιοίκησης και οι πολιτικές μέθοδοι των προηγουμένων ετών ανήκουν στο παρελθόν, είναι σαφές ότι είναι αδύνατο να συνεχίσουμε με παλιές νοοτροπίες.  Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη να ξεκινήσουμε από την αρχή ξανά με νέα πρόσωπα μπροστά ,αλλά και  με έμπειρους ανθρώπους ,των οποίων τις γνώσεις, τις ικανότητες και την προσφορά κανείς δεν αμφισβητεί. Θα πρέπει οι νέοι άνθρωποι του τόπου μας να παρακινηθούν να ασχοληθούν με τα κοινά του τόπου, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους ,να αναβαθμιστεί ο ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων ,να υλοποιηθούν προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Νέων,  να δουλέψουμε όλοι μαζί συστηματικά ,να οχυρώσουμε τα χωριά μας στην πράξη. Βασική ανάγκη των νέων είναι να μιλήσουν με ανθρώπους ειλικρινείς. Θέλουν να ακούσουν, αλλά θέλουν και οι ίδιοι να ακουστούν με σεβασμό.
Σε αυτή την πολιτική και κοινωνική συγκυρία  οι μεγάλες αλλαγές προϋποθέτουν  ριζικές τομές από ανθρώπους τολμηρούς, πρόσωπα ικανά να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη, πρόσωπα   που δε βάζουν ως προτεραιότητα το προσωπικό συμφέρον ,αλλά το συλλογικό, από ανθρώπους που δε χρωστάνε χάρες και ούτε επιδίδονται σε ανεδαφική υποσχεσιολογία . Οι μεγάλες αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από τους ίδιους ανθρώπους,  οι οποίοι ευθύνονται για τα λάθη του παρελθόντος ,ούτε από πρωταγωνιστές, οι οποίοι χάραξαν στο παρελθόν μία πολιτική ,που  δεν υφίσταται σήμερα.
Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει όλοι εμείς που ασχολούμαστε ,αλλά και όσοι νέοι θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση να έχουν όραμα ,ανιδιοτέλεια, τιμιότητα, όρεξη για δουλειά ,αρετές που έχουν ένα στόχο· να ενώσουν όλους τους ανθρώπους στις μικρές κοινωνίες των χωριών μας ,να καλλιεργήσουν την ελπίδα στους δημότες  για την επόμενη μέρα , μακριά από τις διχαστικές πρακτικές του παρελθόντος .
Με αίσθημα ευθύνης ,ειλικρίνειας  και διάθεση αγωνιστικότητας θέλω να γνωρίζετε πως θα είμαι παρών στις εξελίξεις μαζί με νέους ανθρώπους ,αλλά και με ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί και μπορούν να εργαστούν σκληρά για το καλό των δημοτών του Δήμου Εμμανουήλ Παππά .
                                                                                 ΔΑΥΙΔ  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

                                                  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ   ΔΗΜΟΥ  ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ

2011 Dimos Emmanouil Pappa.png
Δήμος
Εμμανουήλ Παππά

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.