Saturday, June 8, 2013

Πήρε αυτό που ήθελε η εθνική


Πήρε αυτό που ήθελε στο Βίλνιους η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που επικράτησε με 1-0 επί της Λιθουανίας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2014 και διατηρήθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας του 7ουομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Βοσνία που «διέλυσε» με 5-0 τη Λετονία εκτός έδρας. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 20ο λεπτό ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξέφυγε κατά 4 βαθμούς από την τρίτη στη βαθμολογία Σλοβακία που έμεινε στο 1-1 με το Λιχτενστάϊν και πλέον είναι αγκαλιά με την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης που θα γίνουν στη Βραζιλία.
Παρά τη νίκη, η ομάδα του Σάντος δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της σε όλο σχεδόν το πρώτο ημίχρονο. Κατάφερε παρόλα αυτά να πετύχει ένα γκολ και να μπει προηγούμενη στ' αποδυτήρια. Από μακρινή σέντρα του Χολέμπας στο 20ο λεπτό, ο Χριστοδουλόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τη «γαλανόλευκη» (0-1). Οι Λιθουανοί μετά το γκολ προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση κι απείλησαν στο 24΄ με τον Πάνκα. Το δυνατό σουτ που επιχείρησε από μακρινή απόσταση βρήκε σε σώμα αμυντικού, η μπάλα άλλαξε πορεία, αλλά ο Καρνέζης δεν αιφνιδιάστηκε κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς άλλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Με μια μεγάλη ευκαιρία άρχισε το δεύτερο ημίχρονο για την εθνική μας ομάδα: Από τη σέντρα του Καραγκούνη στο 49΄ ο Γκέκας βρέθηκε ολομόναχος στην «καρδιά» της άμυνας των Λιθουανών, αλλά η καρφωτή κεφαλιά που έπιασε βρήκε το Ζούμπας στη σωστή θέση. Σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο η εθνική δεν κινδύνευσε ούτε μία φορά στην επανάληψη, ενώ στο 89΄ το βολέ του Σαλπιγγίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ζούμπας και έτσι παρέμεινε το 0-1 με το οποίο η Ελλάδα θεωρητικά τουλάχιστον εξακολουθεί να «καταδιώκει» τη Βοσνία για την πρώτη θέση και την απ΄ευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2014.
Διαιτητής: Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Ζάμπα Λάζλο): Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικουλίνας (73΄ Ζούλπα), Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους (86΄ Ελιόσιους), Ματουλεβίτσιους (86΄ Ντ. Τσεσνάουσκις)
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας (46΄ Τζαβέλλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης (85΄ Τζιόλης), Σαμαράς, Γκέκας (64΄ Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος.
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 7ου ομίλου
Λιθουανία – Ελλάδα 0-1
Λετονία – Βοσνία 0-5
Λιχτενστάϊν – Σλοβακία 1-1
Η Βαθμολογία
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β
Βοσνία 6 5-1-0 23-3 16
Ελλάδα 6 4-1-1 7-4 13
Σλοβακία 6 2-3-1 7-5 9
Λιθουανία 6 1-2-3 4-8 5
Λετονία 6 1-1-4 6-14 4
Λιχτενστάιν 6 0-2-4 3-16 2

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.