Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Απόλυτο φακέλωμα! Πιστωτικές, δάνεια και κάρτες θα ελέγχει το ΣΔΟΕ

- Βάζουν χέρι στους λογαριασμούς μέσω του μητρώου τωντραπεζών
- Μέσα σε 24 ώρες όλα τα στοιχεία στη διάθεση των εφοριακών
- Όλες οι κινήσεις λογαριασμών και πιστωτικών θα είναι “ορατές” στους ελεγκτές


Ο μεγάλος αδελφός είναι εδώ και κατατέθηκε από χθες στη Βουλή. Ουσιαστικά πρόκειται για το πλήρες φακέλωμα καταθέσεων, δανείων , πιστωτικών καρτών αλλά και όλων των πληρωμών από τις τράπεζες.

Ουσιαστικά δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων όπου θα καταγράφονται όλα τα στοιχεία από τις τραπεζικές συναλλαγές και θα μπορούν να γνωστοποιούνται με διαδικασίες εξπρές στο ΣΔΟΕ τους Οικονομικούς Εισαγγελείς , την Οικονομική Αστυνομία και την Αρχή για την καταπολέμηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η άρση του τραπεζικού απορρήτου με τον τρόπο αυτό θα γίνεται αυτόματα καθώς οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να απαντούν άμεσα εντός 24 ωρών στα αιτήματα που θα τους υποβάλλει ηλεκτρονικά η ΓΓΠΣ η οποία με την σειρά τις θα στέλνει τα στοιχεία στις ελεγκτικές αρχές .

Οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν στα χέρια τους πολύτιμες πληροφορίες για το οικονομικό προφίλ του φορολογούμενου αφού θα καταγράφονται αναλυτικά το ύψος και η ημερομηνία, αλλά και οι μεταβολές στους λογαριασμούς καταθέσεων. Παράλληλα θα υπάρχουν στοιχεία για το χρόνο λήψης και το ύψος των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων δάνειων και για τις τοκοχρεολυτικές δόσεις για την εξόφληση τους. Επίσης θα ελέγχονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία που ό ίδιος ο φορολογούμενος προσκόμισε στην τράπεζα για την λήψη του δανείου και η εμπορική αξία του ακινήτου και θα διασταυρώνονται με τις φορολογικές δηλώσεις

Η εφορία θα αποκτήσει πρόσβαση στις εντολές για πιστώσεις χρηματικών ποσών καθώς και σε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και θα αντιπαραβάλλει τα στοιχεία με το δηλωθέν εισόδημα και την περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου για να εντοπίσει περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος μέσω πλασματικών τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης κινητών και ακινήτων μεγάλης αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.