Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Κ. Αρβανιτόπουλος: Ανησυχώ για την ασφάλεια στα σχολεία

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
Κ. Αρβανιτόπουλος: Ανησυχώ για την ασφάλεια στα σχολεία
Ανησυχεί για την ασφάλεια στα σχολεία μετά την κατάργηση των σχολικών φυλάκων ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.
Μιλώντας στη Βουλή κατά την δεύτερη ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή «αποσαφηνίζοντας ότι οι σχολικοί φύλακες δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας», πρόσθεσε ότι «θέλω να δηλώσω ειλικρινώς και ευθαρσώς ότι υπάρχει ανησυχία». «Τα σχολεία πρέπει να φυλάσσονται διότι τα ακραία στοιχεία καραδοκούν», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι το θέμα που προκύπτει «πρέπει να λυθεί με έναν τρόπο που θα διαφυλάσσει τις σχολικές μονάδες».
Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε ότι οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που καταργούνται «δεν χάνονται αλλά μεταφέρονται στα δημόσια ΙΕΚ». Όπως είπε «με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα και οι ειδικότητες να μην χαθούν και να ελαττωθεί η πανσπερμία στα επίπεδα εκπαίδευσης».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι «διασφαλίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα» και ανέφερε ότι το εθνικό σχέδιο προσόντων που ανακοινώθηκε συμβάλλει στην κατεύθυνση του να μην χάσουν τα δικαιώματά τους στην αγορά εργασίας οι εμπλεκόμενοι.
Υπεραμύνθηκε δε της μεταφοράς των ειδικοτήτων στα ΙΕΚ ώστε «να μην συγχέουμε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την επαγγελματική κατάρτιση», όπως ανέφερε, ενώ απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης είπε ότι το υπουργείο Παιδείας εκπόνησε ένα σχέδιο οργανογράμματος και αξιολόγησης δομών και διαδικασιών που δέχθηκε η τρόικα και βάσει αυτής της αξιολόγησης «αποφύγαμε την οριζόντια περικοπή».
«Υπάρχουν 120 ειδικότητες. Ποιος τις εισήγαγε και γιατί;», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι π.χ. για τα επαγγέλματα Υγείας το 20% τα προτιμά σε επίπεδο ΕΠΑΛ ενώ το 50% σε επίπεδο δημόσιων ΙΕΚ.
ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.