Wednesday, May 9, 2018

Σπύρος Τσαρτσίδης: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΛ



Η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης "Γ. Δουράτσος Δκτης Ρούπελ" του Πολεμικού Μουσείου "Μιχάλης Τσαρτσίδης" στην 77η επέτειο της Μάχως των Οχυρών Μεταξά την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στο Οχυρό Ρούπελ παρουσίασε μια πλήρη ομάδα του Ελληνικού Στρατού  συν Υγειονομική κάλυψη του 1940-41.

Είχαμε έναν Λοχία με ένα περίστροφο NAGANT κι ένα πιστόλι φωτοβολίδων το ΜΚ 3 , έναν Δεκανέα με το οπλοπολυβόλο Chauchat , έναν Δεκανέα με το LEBEL TROBLON (οπλοβομβοδοβόλο) και τις οπλοβομβίδες VB Viven Bessiere , δυο στρατιώτες με τυφέκια Mannlicher–Schönauer κι έναν με την αραβίδα και τις αντίστοιχες ξιφολόγχες , δυο στρατιώτες με τυφέκια Berthier κι έναν με την αραβίδα και τις αντίστοιχες ξιφολόγχες, έναν Υπίατρο με πιστόλι Ruby κι έναν Λοχία Υγειονομικού με πιστόλι BROWNING FN.
Όλοι έφεραν την αντισφυξιογόνο μάσκα Μ1939.
Η παρουσίαση αυτή είναι μοναδική διότι εκτός του ότι η ομάδα έφερε ακριβώς τα όπλα που προβλεπόταν αλλά και ότι τα όπλα αυτά είναι τα αυθεντικά που πολέμησαν στο οχυρό Ρούπελ τον Απρίλιο του 1941 και τα σύλλεξε ο Τσαρτσίδης Μιχάλης για να δημιουργήσει το Πολεμικό Μουσείο με το όνομά του στο Σιδηρόκαστρο και στο Ρούπελ.
H ίδια παρουσίαση θα γίνει και στην ΑΝΑΒΙΩΣΗ στο Ρούπελ στις 12 και 13 Μαίου

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.