Wednesday, January 30, 2019

Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας: Βράβευση μαθητών γαλλόφωνων τμημάτων Δημοτικών σχολείων


Οι μαθητές του τμήματος Γαλλικών Στ’ τάξης του 15ου και 21ου Δ.Σ. Σερρών κατά το σχολικό έτος 2017-2018  και η υπεύθυνη καθηγήτρια Γαλλικών Σταματούλα Μακρυπούλια διακρίθηκαν με επιτυχία στον 2ο διαγωνισμό εικονογραφημένης ιστορίας στα γαλλικά «Écris-moi un conte» με θέμα «Un voyage- Ένα ταξίδι» που διοργανώθηκε από τις γαλλικές εκδόσεις  Le Livre Ouvert κατά την χρονική περίοδο Μαρτίου – Μαΐου 2018.

Οι γαλλικές εκδόσεις δημιούργησαν μία συλλογική έκδοση με τις πέντε καλύτερες ιστορίες από ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμμετείχαν με επιτυχία στον διαγωνισμό και ανάμεσα σε αυτά η δημιουργία των μαθητών από το 15ο-21ο Δ.Σ. Σερρών.


Η ιστορία έχει ως τίτλο «Un voyage à la recherche des copains -Ένα ταξίδι προς αναζήτηση φίλων» με πρωταγωνιστή τον Μικρό Πρίγκιπα, ο οποίος επισκέπτεται τη γη με σκοπό να κάνει φίλους και καταλαβαίνει ότι πρέπει να σεβόμαστε και να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα των πολιτισμών ως προς την νοοτροπία και τον τρόπο ζωής αλλά και την ομοιότητα ως προς τα κοινά δικαιώματα των παιδιών και τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο όπου υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των παιδιών. Η ιστορία που δημιουργήθηκε αποτελεί τελικό προϊόν του πολιτιστικού προγράμματος Για ένα καλύτερο αύριο «Προσεγγίζω τη διαφορετικότητα μέσα από την τέχνη, δημιουργικά και αλά γαλλικά» , Τοπικό Δίκτυο για τη διαφορετικότητα με όχημα τον γαλλικό πολιτισμό.
       Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses συγχαίρει θερμά τους μαθητές των παραπάνω σχολείων καθώς και τη συντονίστρια καθηγήτριά τους, κα Σταματούλα Μακρυπούλια, γι’αυτή τη διάκριση που αποτελεί απόδειξη του αξιόλογου έργου της άξιας συναδέλφου, αλλά και τη σημαντική προσπάθεια των μαθητών να εκφραστούν μέσα από τη γαλλική γλώσσα και να μεταφέρουν μηνύματα πολιτισμού των οποίων η γαλλική γλώσσα είναι φορέας. Να εμπνευστούν από γαλλικό λογοτεχνικό κείμενο και να προσεγγίσουν έννοιες που θα τους τροφοδοτήσουν με αξίες ανθρωπιάς, για μια καλύτερη κοινωνία και παράλληλα να αποκτήσουν γνώση της γαλλικής γλώσσας, μιας γλώσσας ζωντανής που τους φέρνει σε επαφή με πολλούς άλλους λαούς και πολιτισμούς.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.